back

Про санкур лікування інвалідів

07-11-2022 10:50

Попри війну ФССУ продовжує фінансувати санаторно-курортне лікування для упередження ускладнень в осіб з інвалідністю

Попри умови воєнного стану Фонд соціального страхування України продовжує піклуватись про лікування українців, які отримали інвалідність внаслідок трудової діяльності. Аби запобігти розвитку ускладнень та покращити їх здоров’я, ФССУ системно фінансує санаторно-курортне лікування для таких потерпілих.

 

За підсумками трьох кварталів 2022 року вже понад 1,2 тисячі осіб з інвалідністю внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання були забезпечені курсом санаторно-курортного лікування за кошти Фонду.

 

Забезпечення таким лікуванням відбувається на підставі визначеної МСЕК потреби – періодичність його проходження залежить від встановленої групи інвалідності й індивідуальної програми реабілітації (ІПР):

  • особи з інвалідністю І групи – щороку;
  • особи з інвалідністю ІІ групи – один раз на два роки або щороку на підставі ІПР;
  • особи з інвалідністю ІІІ групи – один раз на три роки, один раз на два або щороку на підставі ІПР.

 

Особи з інвалідністю мають право самостійного вибору санаторно-курортного закладу для проходження лікування за кошти ФССУ. Для зручного вибору на вебпорталі Фонду розміщено інформаційний перелік санаторно-курортних закладів у розрізі регіонів, місцерозташування та профілів санаторно-курортного лікування, за якими надаються послуги потерпілим внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання. Перелік доступний на головній сторінці вебпорталу ФССУ у розділі «Оголошення»: http://www.fssu.gov.ua/fse/control/main/uk/publish/article/962596.

 

Прес-служба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України