back

Про виплати на поховання

04-10-2022 10:03

З початку війни понад 3 тисячі родин звернулись до Фонду за допомогами на поховання померлих працівників

Працюючі українці захищені на випадок втрати працездатності навіть під час війни . Загальнообов’язкове державне соціальне страхування гарантує для них виплати, допомоги і надання медико-соціальних послуг – Фонд соціального страхування України реалізує страховий захист у повному обсязі.

 

Зокрема, в разі смерті працівника через хворобу, травму чи інші причини, що не пов’язані із виконанням професійних обов’язків, його родині Фонд соціального страхування України виплачує грошову допомогу у розмірі 4 100 гривень для здійснення поховання.

 

Нагадаємо, смерть внаслідок нещасного випадку на роботі, зокрема внаслідок бойових дій, є окремим страховим випадком та передбачає інші види виплат від Фонду і їх більш широкий спектр.

 

З початку повномасштабного вторгнення ФССУ виплатив такі допомоги для майже 3,25 тисячі родин або осіб, які здійснили поховання. На це направлено 13,3 мільйона гривень.

 

Також Фонд надає допомоги на поховання в разі смерті непрацюючої особи, яка перебувала на утримані застрахованого (не мала самостійних джерел засобів до існування):

  1. дружини (чоловіка);
  2. дітей, братів, сестер та онуків, які не досягли 18 років або старших цього віку, якщо вони стали особами з інвалідністю до 18 років (братів, сестер та онуків – за умови, що вони не мають працездатних батьків), а студентів та учнів середніх професійно-технічних і вищих навчальних закладів з денною формою навчання – до 23 років;
  3. батька, матері;
  4. дідуся та бабусі за прямою лінією спорідненості.

 

Прес-служба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України