back

Про виплати за лікарняними

08-07-2022 18:09

Державний страховий захист від Фонду соціального страхування України зберігається для працевлаштованих українців попри воєнний стан. З початку війни Фонд виплатив застрахованим особам з усієї України понад п’ять мільярдів гривень лікарняних і декретних – допомоги від ФССУ отримав майже один мільйон українців.

 

Найбільше виплат отримали застраховані особи, працевлаштовані у київських роботодавців – за час війни ФССУ профінансував для них майже 1,2 мільярди гривень допомог. На другому місці за обсягом виплат лікарняних працівники Дніпропетровщини – їм виплачено 461 мільйон гривень, на третьому місці – Львівщина, 408,6 млн гривень.

 

Аби забезпечити виплати лікарняних попри чисельні складнощі проведення фінансування на тимчасово окуповані території, для українців, чиї роботодавці залишились в окупації, не виходять на зв’язок або не мають можливості гарантувати виплату працівникам отриманих від ФССУ коштів, фахівцями Фонду було напрацьовано механізм призначення виплат без залучення роботодавця. У таких випадках виплати призначаються застрахованій особі напряму – для цього необхідно звернутись у будь-яке зручне відділення Фонду, яке має можливість продовжувати роботу.

 

Перелік усіх працюючих відділень Фонду, графік їх роботи та контакти за посиланням: https://bit.ly/3LaDkIw

 

Нагадаємо, дата фінансування лікарняних і декретних допомог прямо залежить від дати прийняття заяви-розрахунку, яку роботодавець подає до ФССУ за лікарняним працівника. Слідкувати за станом фінансування можна у телеграм-каналі: https://t.me/socialfund (орієнтуйтесь на дату прийняття заяви від вашого роботодавця).

 

Пресслужба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України