back

Про фінансування лікарняних

06-01-2022 10:49

Фінансування лікарняних і декретних допомог здійснюється Фондом без затримок

Фондом соціального страхування України повністю погашено заборгованість з виплати допомог по тимчасовій втраті працездатності і по вагітності та пологах. Виплати усіх видів матеріального забезпечення здійснюються вчасно та в повному обсязі для 11,5 мільйона застрахованих осіб у разі настання страхового випадку.

 

Так, 04.01.2022 на фінансування допомог по тимчасовій непрацездатності Фонд направив 519,3 млн грн, декретних допомог – 115,5 млн грн, допомог на поховання – 1,3 млн гривень.

 

Нагадаємо, у грудні минулого року Фонд направив на лікарняні і декретні допомоги 1,75 мільярда гривень фінансової допомоги з державного бюджету. Виділені рішенням Уряду кошти дозволили профінансувати більшу частину заборгованості із виплати матеріального забезпечення, яка сьогодні була закрита у повному обсязі.

 

Довідково. Відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» фінансування допомог за лікарняними листками здійснюється на рахунок роботодавців протягом десяти робочих днів після прийняття Фондом заяви-розрахунку.

 

Саме від дати отримання заяви-розрахунку залежить дата фінансування допомоги, тож працівникам важливо не втрачати зв’язок зі своїм роботодавцем і цікавитись станом формування заяви за їх листком непрацездатності.

 

Слідкувати за станом усіх виплат від ФССУ застраховані особи можуть у телеграм-каналі https://t.me/socialfund, де в оперативному режимі оновлюється інформація про здійснене фінансування за тегом #фінансування_оперативно.

 

Фонд здійснює перерахування коштів для виплати допомог працівникам на рахунок страхувальника (роботодавця), який має здійснити виплату у найближчий після дня призначення допомоги строк, установлений для виплати заробітної плати, або одразу після отримання коштів від ФССУ.

 

Дізнатись, чи кошти вже перераховано роботодавцю, застраховані особи можуть з щоденної звітності Фонду про стан фінансування страхувальників у телеграм-каналі https://t.me/socialfund за тегом #фінансування_страхувальників (інформація оновлюється у розрізі регіонів).

 

Прес-служба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України