back

Засідання комісії з питань ТЕБ та НС

22 жовтня 2021

Відбулось позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Новгород-Сіверської міської ради. Перше питання, що обговорювалось – відновлення начального процесу в Грем’яцькій школі з 25 жовтня та в НВК «Дзвіночок».

 

Прийняли рішення про додаткові заходи щодо запобігання розповсюдженню коронавірусної інфекції на території міської територіальної громади.

 

Заступник начальника Новгород-Сіверського РВ Національної поліції України в Чернігівській області Павло Кедун розповів присутнім щодо перевірок співробітниками поліції рейсових автобусів у напрямку Києва та Сум, бо це міжобласні маршрути. Водій та всі пасажири повинні мати при собі ковід-сертифікати. У разі порушення цих правил, стягуватимуть штрафи.

 

Нагадаємо, 11 жовтня Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови №1236, які передбачають посилення правил для пасажирських перевезень у регіонах зі значним поширенням COVID-19.

 

Згідно з оновленими правилами перевезень у карантинний період, з 21 жовтня здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом на автобусних маршрутах, авіаційним та залізничним транспортом у міжобласному сполученні будуть дозволені за наявності ковід-сертифікату чи експрес-тесту.

 

Комісія затвердила План заходів з підготовки організацій і підприємств розташованих на території населених пунктів Новгород-Сіверської міської об’єднаної територіальної громади до дій в екстремальних зимових умовах 2021-2022 року.