back

Надані пропозиції до бюджету

21 жовтня 2021

Громадяни надали пропозиції до бюджету Новгород - Сіверської міської ТГ на 2022 рік!

В населених пунктах Новгород - Сіверської громади відбулись заходи громадської кампанії «Впливай на бюджет своєї громади». Під час заходів жителі  знайомились з новим для громади документом «Бюджет для громадян» та надавали пропозиції до бюджету на 2022 рік.

 

Всього було подано 267 пропозиції по вирішенню питань на будь який смак, від побажання  ремонтувати  дороги до перенесення святкування ялинки з площі до будинку культури.

 

Найбільше пропозицій стосувались стану доріг, їх надійшло аж 77. Містяни пропонують робити поточний та капітальний ремонт проїзних та внутрішньо будинкових доріг, відновлювати тротуари.   На другому місці благоустрій населених пунктів - 70 пропозицій, які стосувались найрізноманітніших тем: прибирання доріг, в тому числі їх посипання взимку, впорядкування зелених зон, приведення в належний стан фасадів публічних будівель і навіть побудувати громадський туалет. Остання пропозиція лунала неодноразово.

 

Окремо можна виділити питання освітлення вулиць та встановлення ліхтарів, цю пропозицію згадували 39 разів. 20 пропозицій стосувались питань відпочинку та дозвілля: встановлення дитячих та спортивних майданчиків, створення нових зон відпочинку і навіть  проведення картопляного фестивалю Буда-Вороб'ївська "Бабка".

 

Чимало пропозицій стосувались інших тем: житлово комунального господарства (наприклад проведення каналізації та чистки колодязів), вирішення деяких освітніх та екологічних проблем тощо.

 

Головне, зібрано чимало конкретних пропозицій. Тепер слово за фінансовим управлінням громади, яке готує проект бюджету громади на наступний рік та депутатами міської ради, які мають його розглянути та затвердити.

 

Захід проведено у рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Новгород-Сіверська міська територіальна громада є партнером Програми DOBRE у Чернігівській області.

 

Реєстр наданих пропозицій 2022 Новгород-Сіверської МТГ.xlsx