back

Вакцинація працівників готельного, ресторанного бізнесу, закладів громадського харчування

20 жовтня 2021

Новгород-Сіверський міський голова Людмила Ткаченко разом з начальником Новгород-Сіверського РВ Національної поліції України в Чернігівській області Андрієм Водолазкіним, співробітниками поліції та медичним директором КНП «Новгород-Сіверський міський ЦПМСД» Оленою Борисюк зустрілися з керівниками готелів, продуктових магазинів, кафе та інших закладів громадського харчування. Головною темою для обговорення стала вакцинація їх та їхнього персоналу.

 

Співробітники поліції попередили: якщо Чернігівщина опиниться у «червоній» карантинній зоні, тоді наявність так званих ковід-сертифікатів у співробітників цієї сфери обов’язкова. Крім того, відвідувачі кафе також мають показувати такі сертифікати на вході. Якщо ж цей закон буде порушуватися, тоді поліцейські штрафуватимуть власників.

 

У присутніх виникло чимало запитань з цього приводу: як бути з тими, у кого є проти покази або ж людина щойно перехворіла на коронавірус?

 

На ці запитання відповіла медичний директор Олена Борисюк. Вона розвіяла деякі міфи та стереотипи щодо проти показів, детально розповіла щодо людей, що перехворіли. МОЗ рекомендує: вже після двох тижнів як коронавірусна хвороба минула, можна вакцинуватися.

 

Співіробітники поліції також розповіли: вже від завтра всі пасажири міжобласних рейсів громадського транспорту повинні мати при собі ковід-сертифікати.

Наприкінці зустрічі співробітники поліції та медик сказали: за будь-якою інформацією щодо вакцинації та роз’яснення законів з цього приводу звертатися до них.