back

Випускникам

11 жовтня 2016

Перед кожним старшокласником стоїть нелегке завдання вибору професії до душі, визначення професійного життєвого шляху.

Зробити правильний вибір – означає знайти професію, яка цікава та приваблива. Це справа, яку ви робите із зацікавленістю .

Якщо обрана справа подобається , то ви залюбки будете працювати, мати авторитет у колег. Але обрана професія повинна мати попит на ринку праці. Це повинна бути професія актуальна, перспективна та мати вірогідність працевлаштуватися за обраною професією після закінчення навчального закладу.

Крім того, треба врахувати свої можливості, здібності, знання , вміння, стан здоров’я, що потрібні для обраної професії.

Незнання своїх здібностей , здоров’я, фізичних особливостей та невміння співвіднести їх з вимогами професії можуть призвести до помилкового вибору.

Служба зайнятості намагається підлаштуватися під інтереси юного покоління. Для дітей створені анімаційні профорієнтаційні відеоролики з описом професій, які мають на меті спонукати учнів випускних класів до визначення своєї майбутньої професії.

Надійними помічниками у профорієнтації учнів є розміщені в навчальних закладах профорієнтаційні термінали, які містять дуже багато цікавої та корисної інформації, і не лише для учнів, а й для їхніх батьків та вчителів.

Фахівець районного центру зайнятості з профорієнтації за допомогою АРМ «ПрофКонсультант» та «Оптант плюс» визначить здібності,нахили та сильні сторони особистості. . Комп’ютерна обробка даних є об’єктивною, а тому більш як на 90% співпадає з реальною картиною. До того ж, система надає перелік варіантів професій для обрання.

Однією з новинок є «Платформа Державної служби зайнятості з профорієнтації та розвитку кар’єри», що створена з метою надання послуг з профорієнтації у дистанційному режимі.

Зареєстрованому користувачу надається можливість  безкоштовно отримати послуги з профорієнтації у он-лайн форматі без відвідування центру зайнятості, продіагностувати власні схильності і здібності, краще зрозуміти свої професійні інтереси.

Платформа містить 11 тестів, рекомендованих для самостійного проходження , які допоможуть у виборі (зміні) професії, виборі майбутнього напряму професійного навчання, продіагностувати свої схильності до підприємницької діяльності та зробити оцінку власних здібностей, навичок (Soft Skills).

Крім того, Державна служба зайнятості запустила у тестовому режимі новий сайт «Єдине соціальне середовище зайнятості». Сайт доступний за посиланням  www.dcz.gov.ua .

Сайт містить багато цікавої і корисної інформації , а на його сторінках можна знайти безліч нових сервісів, таких як профорієнтація он-лайн , кабінети безробітних та роботодавців, подача звітності онлайн та презентація статистичних даних інфографіками. 

За бажанням Ви можете звернутися за додатковою консультацією до фахівців районного центру зайнятості за адресою : м.Новгород-Сіверський, вул.. Губернська, 51.тел. 21361

 

Заступник директора-начальник відділу надання соціальних послуг Т.Гуща