back

У І кварталі працевлаштовано 2,4 тис. осіб

11 жовтня 2019

Вже понад рік Україна живе в умовах пандемії. Коронакриза кардинально змінила ринок праці: відбулося стрімке збільшення чисельності безробітних та суттєве скорочення кількості вакансій. Але допомога служби зайнятості шукачам роботи і роботодавцям не зупинялась навіть в часи жорсткого карантину.

 

Так, протягом І кварталу 2021 року лави безробітних в області поповнили 7,2 тис. громадян, що на 31% більше, ніж за відповідний період торік. Всього ж на обліку в службі зайнятості перебували та отримували послуги 20,2 тис. безробітних.

 

До активних програм сприяння зайнятості протягом січня-березня 2021 року залучено 3,7 тис. безробітних. Зокрема, 2,4 тис. осіб працевлаштовано. Крім того, 494 безробітних залучено до тимчасової зайнятості та 733 - охоплено професійним навчанням.

 

Протягом І кварталу в базі вакансій обласної служби зайнятості були наявними майже 5,6 тис. пропозицій роботи, а це майже на 30% менше, ніж за цей період торік.

Станом на 1 квітня 2021 року в області налічувалось майже 13,5 тис. офіційно зареєстрованих безробітних, що на 23% більше, ніж на цю дату торік. Водночас роботодавці потребували 1,4 тис. працівників. Тож на кожне вільне робоче місце претендувало 9 осіб (рік тому було 18).

 

Чернігівський обласний центр зайнятості