back

МІСЬКИЙ ГОЛОВА ОЛЕГ БОНДАРЕНКО ІНІЦІЮВАВ СПІЛЬНУ ЗУСТРІЧ КЕРІВНИЦТВА МІСТА ТА РАЙОНУ З ПРИВОДУ ОБ'ЄДНАННЯ ГРОМАД НОВГОРОД-СІВЕРСЬКОГО РАЙОНУ В ОДНУ ВЕЛИКУ ГРОМАДУ З ЦЕНТРОМ У НОВГОРОДІ-СІВЕРСЬКОМУ

19 липня 2016

18 липня у приміщенні залу засідань міської ради відбулась нарада міського голови з депутатами міської ради сьомого скликання. До порядку денного зустрічі було включено два питання. Першим було питання перерозподілу коштів та внесення змін до бюджету міста на 2016 рік. Другим було питання об'єднання громад у рамках реалізації стратегії децентралізації та створення сильних, спроможних, самодостатніх громад.В роботі наради взяла участь голова Новгород-Сіверської райдержадміністрації Олена Мовчан. По першому питанню доповіла начальник фінансового управління міської ради Печко В.І.. Депутати жваво обговорили найбільш важливі та болючі напрями, куди є потреба якнайшвидше залучити кошти.

Міський голова Олег Бондаренко виступив з ініціативою щодо об'єднання громад району в одну громаду, з центром у Новгороді-Сіверському, як вже історично та геополітично склалося протягом багатьох століть. Він закликав присутніх якомога активніше включитися в роботу щодо об'єднання громади, оскільки попереду надзвичайно відповідапьний та тернистий щлях і йти ним потрібно. Депутати висловили своє бачення подальших дій у напрямку обєднання громади. Також, було узгоджено участь міського голови та депутатського корпусу у спільній зустрічі керівництва міста та району, депутатів районної та міської рад з метою узгодження перших кроків на шляху об'єднання громад.