16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57

Інформування громадськості


Картка допомоги та перенаправлення.pdf


Сексуальне насильство, пов`язане з конфліктом.pdf

Щодо запобігання випадкам дискримінації за ознакою статі.pdf

Щодо запобігання та протидії домашньому насильству.pdf


З метою виявлення потреб дітей, яким завдано фізичну шкоду здоров’ю внаслідок воєнних дій, збройних конфліктів, військової агресії російської федерації проти України, Благодійний Фонд
«Право на захист» проводить опитування шляхом заповнення анкети 


Ветеранам війни та членам їх родин

У місті Славутичі Вишгородського району Київської області діє Соціально-психологічний центр, який на загальнодержавному рівні надає послуги ветеранам війни та членам їх родин.

 

Основні види послуг, що надаються установою:

- правові: консультації юристконсульта (в режимах офлайн і онлайн): допомога в оформленні запитів, звернень, заяв і т. інше;

- соціальні: майстер-класи, семінари, виставки, зустрічі з фахівцями тощо;

- психологічні: консультації психолога (в режимах офлайн і онлайн); тренінги з формування навичок першої допомоги у кризовій ситуації, профілактики девіантної поведінки та суїцидів, шляхів набуття стійкості в ситуації життєвої втрати та інших кризових подій, попередження домашнього насильства; групи підтримки для членів сімей ветеранів, бійців ЗСУ і тероборони, членів сімей загиблих бійців;

- фізкультурно-оздоровчі: заняття у тренажерному залі; фізкультурно-оздоровчі заходи на свіжому повітрі; масаж з використанням масажного крісла;

- інформаційні: психоедукація для цільових груп з використанням друкованих та електронних ЗМІ; розвиток спільнот ветеранів та членів їх сімей у месенджерах і соціальних мережах; заходи щодо підвищення психологічної культури цільових груп.

 

При Центрі діє служба психологічної та правової допомоги «ТЕЛЕФОН ДОВІРИ» для ветеранів війни та членів їх сімей. Мета діяльності служби – розширення доступу до кваліфікованих психологічних послуг і правової підтримки ветеранів та їх близьких.

 

Номер Телефону довіри: 095 945 69 40, 067 850 91 16.

 

Графік роботи: понеділок – п’ятниця з 9.00 до 18.00. Перерва з 13.00 до 14.00


З метою моніторингу основних показників  рухової активності різних вікових груп та соціальних соціальних верств населення, стимулюючих і стримуючих факторів, Міністерством молоді та спорту України успівпраці з Державною службою статистики України для проведення онлайн опитування створено анкету

 

Опитування проводиться серед різних вікових груп населення з 18 рокв і до 65 років та старші.


 

 


Друзі, наші публікації про «пакунок малюка» викликали неабиякий інтерес у новоспечених батьків та тих, хто готується ними стати.

 

У цьому пості ми розбираємо ваші найпопулярніші запитання про «пакунок малюка».

 

Один із успішних прикладів соціальної підтримки молодих сімей у світі – бебі-бокси, або «пакунок малюка». Зародилася традиція у Фінляндії ще у 1937 році.

Ця програма стала частиною культурної спадщини країни. Ідея фінського бейбі-бокса привернула увагу багатьох країн, як-от Швеції, Норвегії, Ісландії, Шотландії, Нової Зеландії, які запровадили подібні програми, спираючись на фінський досвід. Уже п’ять років цей вид допомоги сім’ям діє і в Україні.

 

До речі, батьки, усиновителі, опікуни, прийомні батьки, батьки-вихователі, патронатні вихователі можуть обирати: «пакунок малюка» або грошову компенсацію, яка на сьогодні становить 6800 грн.

Але переваги саме пакунка очевидні: батькам не потрібно витрачати час на купівлю найнеобхіднішого для дитини – це все вже міститься у бебі-боксі.

До його складу входить 92 ретельно підібрані предмети: підгузки, пелюшки, ковдри, матрац, рушник, засоби гігієни, іграшки тощо. Усе – справді якісне, адже всі предмети й вироби обов’язково перевірені й сертифіковані. Якщо купувати в роздріб, увесь набір обійдеться не менш ніж у 20 тис. грн. 

 

Детальніше про те, як отримати «пакунок малюка» – на сайті Мінсоцполітики: http://surl.li/moboa.


Із 2018 року в Україні діє програма «пакунок малюка», яка надає можливість родинам отримати набір необхідних речей для новонароджених. За ці роки програма постійно вдосконалювалася, — зараз у такому «бебі-боксі» є фактично все, що потрібно дитині в перші місяці життя. За ці п’ять років його розмір збільшився чи не вдвічі – зараз це величезна коробка вагою майже в 16 кг.

 

Орієнтовна вартість його наповнення — 6 778 грн, але, якщо купувати усі ці речі в роздріб, доведеться заплатити вдвічі, а то й утричі більшу суму.

 

У попередньому пості ми розповідали, які саме предмети і вироби сім’ї отримують у «пакунку малюка», хто саме і як може отримати цю послугу .

 

А в сьогоднішній інфографіці нагадуємо, які документи необхідно подати, щоб отримати «пакунок малюка».


У 2023 році понад 30 тисяч батьків отримали «пакунок малюка», або бебі-бокс. Це набір якісних найнеобхідніших речей для новонародженої дитини (понад 90 позицій), які може отримати кожна сім’я, в якої народилася дитина.

 

В інфографіці нижче розповідаємо, що саме можна знайти в «пакунку малюка».

 

P.S. Отримати «пакунок малюка» можна у будь-якому державному чи приватному медичному закладі: пологовому будинку, пологовому відділенні, перинатальному центрі, неонатальному центрі.


Кожна сімʼя, у якої народилася дитина, може отримати допомогу від держави у вигляді «пакунка малюка» (бебі-бокс). У ньому міститься комплект із понад 90 предметів і виробів, які знадобляться для догляду за немовлям у перші місяці його життя (підгузки, пеленки, ковдри, засоби гігієни, іграшки та інше). Усі речі обов’язково перевірені та сертифіковані. Загальна вартість такого пакунка – 6 778 грн.

 

Хто може отримати послугу?

Громадяни України, а також іноземці та особи без громадянства, які постійно або тимчасово проживають на її території; особи, яких визнано в Україні біженцями або особи, які народили дитину та потребують додаткового захисту.

Це можуть бути як біологічні батьки новонародженої дитини, так і її усиновлювачі, родичі, опікуни, прийомні батьки, батьки-вихователі, патронатні вихователі.

 

Як отримати?

«Пакунок малюка» можна отримати просто в пологовому будинку, перинатальному центрі, неонатальному центрі тощо незалежно від форми власності. Якщо там відсутній цей пакунок, протягом 30 календарних днів із дня народження дитини слід подати заяву через електронний кабінет Мінсоцполітики (https://e-services.msp.gov.ua/) або до органів соціального захисту населення чи Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) за місцем проживання.


Анонімне опитування.pdf


Правовий дайджест реформ щодо захисту внутрішньо переміщених осіб та осіб постраждалих від збройної агресії

Правовий дайджест 2023 р.pdf


 Проведення процесу протезування нижніх та верхніх кінцівок максимально просто і доступно.

 

Відтепер, обираючи протезне підприємство, можна онлайн перевірити його завантаженість. Ця інформація дозволить зрозуміти, чи доведеться чекати у черзі на протезування.

 

Адже людина, якій потрібен протез, має отримати його якнайшвидше, щоби якомога скоріше відновити функціональність та покращувати якість свого життя.

 

На сайті Мінсоцполітики з'явився новий дашборд з переліком протезних підприємств та інших виробників допоміжних засобів реабілітації.

 

Усі, кому потрібен протез, за допомогою цього інструменту можуть у зручному форматі отримати інформацію про розташування підприємств та їх контактні дані. А також - фільтрувати інформацію за регіоном, районом чи громадою.

 

Нагадуємо: щоб отримати якісний протез, не потрібно чекати встановлення інвалідності, збирати гроші чи їхати за кордон: держава забезпечує протезом кожного, хто його потребує. Безоплатно протези можуть отримати не лише військові, а й цивільні громадяни, які постраждали від війни.

 

Дашборд з переліком протезних підприємств та інших виробників допоміжних засобів реабілітації можна знайти за посиланням https://www.ioc.gov.ua/analytick_DZR/


Право на безоплатне забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації

Право на безоплатне забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації.doc

Перелік повернутих ТЗР.xls


A4 пакунок.pdf

 


Психологічна реабілітація учасників АТО та ООС надається в санаторно-курортному закладі ТОВ "Золота Нива" (інформація на 24.07.2020)

Сайт 2020.07.23 Психологічна реабілітація учасників АТО ООС 2020 Санаторій Золота Нива.pdf

 


Психологічна реабілітація учасників АТО ( інформація на 18.03.2020)

Психологічна реабілітація учасників АТО 2020 Перелік закладів.doc

Психологічна реабілітація учасників АТО 2020 Моршинкурорт.doc

 

***

За інформацією Департаменту соціального захисту населення Чернігівської обласної державної адміністрації, Крим СОС і Агентство ООН у справах біженців продовжують грантову програму для допомоги волонтерським ініціативам переселенців в самостійному вирішенні їх проблем, захисту їх прав і свобод.

Хто може подати заявку:

• група/організація/ініціатива, що має чітко організовану структуру і складається мінімум з трьох осіб, з яких мінімум двоє є переселенцями (не менше 50% групи повинні бути переселенцями);

• група/організація/ініціатива, що активно працює в сфері захисту прав внутрішньо переміщених осіб.

Про грантову програму підтримки ініціатив внутрішньо переміщених осіб.doc

***

щодо процесу ОТРИМАННЯ ОДНОРАЗОВОЇ ДЕРЖАВНОЇ ГРОШОВОЇ ДОПОМОГИ особами, які отримали тілесні ушкодження під час участі у РЕВОЛЮЦIЇ ГIДНОСТI у 2017 році

Одноразова допомога постраждалим у Революції Гідності.doc

***

НАЦІОНАЛЬНА СЛУЖБА ПОСЕРЕДНИЦТВА І ПРИМИРЕННЯ ІНФОРМУЄ

Забезпечуємо соціальну стабільність на Чернігівщині.doc

***

ДО УВАГИ УЧАСНИКІВ АНТИТЕРОРИСТИЧНОЇ ОПЕРАЦІЇ

Реабілітація учасників АТО.doc

ДО УВАГИ ВОЛОНТЕРІВ ТА ЇХ СІМЕЙ

Постанова КМУ від 19 серпня 2015 року Щодо одноразової виплати грошової допомоги волонтеру або членам його сім'ї у разі загибелі (смерті) або інвалідності, отриманої у зоні проведення антитерористичної операції

ДО УВАГИ ОСІБ З ОСОБЛИВИМИ ПОТРЕБАМИ!

Інформація про реабілітаційні послуги для осіб з особливими потребами.doc

Інформація про реабілітаційні послуги для осіб з особливими потребами1.doc

Набирає чинність положення частини другої статті 18-1 Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми»

З 01 січня 2018 року набирають чинності положення частини другої статті 18-1 Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми», якими передбачено, що право на допомогу на дітей одиноким матерям (батькам) має мати (батько) дітей у разі смерті одного з батьків, які не одержують на них пенсію в разі втрати годувальника, соціальну пенсію або державну соціальну допомогу дитині померлого годувальника, передбачену Законом України «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю».

З огляду на вищевикладене просимо провести роз’яснювальну роботу серед заявників, які одночасно отримують відповідні види допомог про необхідність вибору, а саме:

- допомоги на дітей одиноким матерям (батькам) у разі смерті одного з батьків;

- пенсії в разі втрати годувальника;

- соціальної пенсії;

- державної соціальної допомоги дитині померлого годувальника, передбачену Законом України «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю».

***

Кількість медичних закладів, що направляють на реабілітацію за кошти Фонду соціального страхування, збільшилась утричі

Інформація про реабілітаційне лікування.docx

***

Кількість осіб, що отримають реабілітацію за кошти Фонду, зросте на 20%

Інформація про реабілітаційне лікування (2).docx

***

Гранти на розвиток самозайнятості та підприємництва для ВПО, учасників АТО та їх сімей, місцевих мешканців (Чернігівська область)

АНОНС_Проект МОМ.docx

***

Про гранти на розвиток самозайнятості.doc

Про грантову Програму.doc

Щодо міжнародної програми Діти створюють майбутнє.pdf

***

Психологічна реабілітація учасників АТО 2018 санаторій Оризонт.pdf

***

Сайт Психологічна реабілітація учасників АТО 2018 Перелік закладів.doc

***

Сайт Психологічна реабілітація учасників АТО 2018 Санаторій Токарі.pdf

***

Надання соціальних послуг.docx

* * *

Забезпечення санаторно-курортними путівками.docx

* * *

компенсація за сан-курортне лікування.docx

* * *

Фінансова допомога особам з інвалідністю на навчання.docx

* * *

Забезпечення ТЗР.docx

* * *