16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
Атестація робочих місць.

Укладаючи трудовий договір із працівником, роботодавець зобов’язаний проінформувати його під підпис про умови праці, наявність на робочому місці, де він працюватиме, небезпечних і шкідливих виробничих факторів, про можливі наслідки їв впливу на здоров’я, а також про його права на пільги та компенсації за роботу в таких умовах.

Для того, щоб виконати цю вимогу, необхідно провести цілий комплекс досліджень, що дозволяють установити наявність або відсутність таких факторів на кожному конкретному робочому місці. Такі дослідження проводять у межах атестації робочих місць за умови праці.

Навіщо проводити атестацію

Згідно Порядку № 442 і Методрекомендацій № 41, атестацію проводять на підприємствах і в організаціях, де технологічний процес, використовуване обладнання, сировина та матеріали є потенційними джерелами шкідливих і небезпечних виробничих факторів, що можуть несприятливо впливати на стан здоров’я працівників.

Докладніше в статті:Атестація.docx

Новгород-Сіверське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області