16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
Заходи профілактики отруєння бджіл

Відповідно до наказу Мінекономіки від 19 лютого 2021 року №338 «Про деякі питання у сфері бджільництва» з метою ідентифікації та обліку пасік, обліку кількості бджолиних сімей та декларування ветеринарно-санітарного стану власники пасік або уповноважені ними особи отримують паспорт пасіки та додаток до нього (звертатися до Новгород-Сіверського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області).

 

Просимо осіб, які отримали ветеринарно-санітарний паспорт пасіки нового зразка (з 19.02.2021) та не зареєструвались в органах місцевого самоврядування згідно з Порядком реєстрації пасік, звернутись до відділу економіки міської ради для реєстрації пасіки (подати заяву та копію ветеринарно-санітарного паспорту пасіки).

 

Також просимо звернути увагу, що відповідно до ІНСТРУКЦІЇ з профілактики та встановлення факту отруєння бджіл засобами захисту рослин (розділ III):

П.15. У разі перевезення бджолиних сімей з місця фактичного розташування пасіки, зазначеного під час її реєстрації, власник пасіки або уповноважена ним особа зобов'язаний за два календарних дні повідомити органи місцевого самоврядування(у даному випадку – відповідний старостат), на території яких він планує розмістити пасіку, про дату ввезення та вивезення пасік, надати свої контактні дані (номер телефону та адресу електронної пошти).

П. 16. Пасічник, який не повідомив органи місцевого самоврядування за новим місцем розміщення пасіки про перебування пасіки, бере на себе всі ризики завдання шкоди або загибелі пасіки внаслідок застосування засобів захисту рослин.

 

Додаток Матеріали по отруєнню бджіл.pdf