16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
Про заборону відвідування місць масового відпочинку біля води

З настанням тепла спостерігається тривожна ситуація з загибеллю людей на водоймах. Незважаючи на організовану систему профілактичних заходів по недопущенню лиха на воді, все ж трапляються трагічні випадки. Так протягом 2023 року на водних об’єктах Новгород-Сіверського району зареєстровано 4 випадки загибелі на водних об’єктах.

 

Головними причинами лиха є порушення правил безпечної поведінки під час купання або користування плавзасобами. Багато трагедій трапляється з людьми в нетверезому стані, а також дітьми, які залишившись без нагляду дорослих, вигадують небезпечні розваги поблизу водоймищ. Люди ж молодого віку не задумуються про свою безпеку і проявляють зухвальство та безпечність, порушуючи при цьому елементарні правила поведінки на воді. Більша частина Новгород-Сіверського району була під окупацією, а в прикордонних населених пунктах Новгород-Сіверської міської територіальної громади продовжуються бойові дії. Відповідно, немає абсолютно безпечної території для відпочинку на водних об’єктах територіальної громади.

 

З метою попередження загибелі людей на водних об’єктах, міською комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 09 квітня 2024 р., було прийняте рішення продовжити:  «Заборону відвідування місць масового відпочинку біля води на території Новгород-Сіверської міської територіальної громади» прийняту 01.06.2022 на черговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Новгород-Сіверської міської ради (Протокол №5)