16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
Відбулось засідання виконавчого комітету

8 травня в залі засідань міської ради пройшло засідання виконкому. Серед питань, які було обговорено, — надання матеріальної допомоги на пошкоджене житло та лікування. Донедавна з компенсаціями на житло були складнощі: у деяких людей, що проживали в пошкоджених домах, немає документів на житло, а це — підстава для відмови в компенсації. Тому було взято відомості про них із господарських книг, проведено комісію та вирішено надати таким особам допомогу відповідно до пошкоджень. У питанні лікування взято до уваги тяжкість проблем зі здоров’ям, обставини, в яких сталися ці проблеми, складність та вартість лікування; за результатами більшості заявників суми на лікування підвищено.

 

Також розглянуто та ухвалено питання компенсації витрат на розміщення ВПО, які перемістилися в період воєнного стану.

 

Низку питань було присвячено благоустрою. Зокрема, проблемі санітарного обрізання дерев, яке деякі суб’єкти господарювання виконують некоректно, залишивши частину стовбура, до того ж залишають гілля, яке перешкоджає транспорту та створює аварійні обставини. Тому вирішено робити обрізання централізовано та поширити дію положення на територіальну громаду. Також ухвалено питання видалення зелених насаджень у зв’язку з ремонтом водовідвідної каналізації.

 

Декілька питань було присвячено культурним подіям. Перше — заходам до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Наближається 18 травня — дата депортації кримських татар із території Кримського півострова, пов’язана з масовими жертвами, що було визнано геноцидом. Тому в закладах культури і освіти заплановані тематичні заходи з висвітлення цих подій, розміщення відповідної інформації на сайті, в соціальних мережах. Це важливо і в протидії гібридній війні росії з Україною, адже ворог намагається викривити факти.

 

У зв’язку з курсом України на євроінтеграцію та на інтеграцію до євроатлантичного співтовариства в громаді до Дня Європи передбачено заходи, які відбудуться 9 травня.

 

15 травня відзначають День пам’яті жертв політичних репресій, до якого заплановано низку заходів та покладання квітів до пам’ятних знаків.

 

Також обговорено питання прийняття дитини в прийомну сім’ю, зміни складу комісії з реєстрації пошкоджень тощо