16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
Відбулось пленарне засідання 16-ї сесії VIII скликання

ДОПОМОГА ВІЙСЬКОВИМ

600 тисяч на мобілізацію та місцеву територіальну оборону – таке рішення одноголосно прийняли депутати міської ради на черговому засіданні сесії.

Ці гроші підуть на ремонт приміщення, в якому дислокується батальйон територіальної оборони, та на облаштування спецкімнат. Новгород-Сіверський міський голова Людмила Ткаченко сказала, звертаючись до депутатів, що наразі допомога нашим тероборонівцям – це питання номер один для керівництва громади. Для того, щоб бійці якомога швидше отримали кошти, вона звернулася до аграріїв, депутатів обласної ради з проханням посприяти в цьому.

 

ФІНАНСИ ГРОМАДИ

Депутати затвердили звіт про виконання бюджету Новгород-Сіверської міської територіальної громади за 2021 рік.

По доходах – 232 840,8 тис грн.

Бюджетоутворюючим податком, як і в попередні роки, залишається податок на доходи фізичних осіб. Це 55, 9 % всіх доходів загального фонду.

Найбільші платники податку підприємства: ПрАТ «Новгород-Сіверський сирзавод», ДП «Новгород-Сіверське лісове господарство», ПП «Новгород-Сіверські аграрні інвестиції», ТОВ «АГРІКОР ХОЛДИНГ», ТОВ «Новгород-Сіверський Елеватор».

По видатках – 222603,1 тис грн.

Видатки на освіту із загального фонду бюджету громади склали 118 572,1 тис грн. В тому числі за рахунок власних коштів бюджету – 54 679,8 тис грн.

На охорону здоров’я – 5 836, 3 тис грн.

На соцзахист населення та соціальне забезпечення населення – 13 951, 1 тис грн.

На установи культури – 14 116, 1 тис грн.

На ЖКГ – 8 571, 3 тис грн.

 

ОСВІТА

На засіданні сесії розглянули питання щодо харчування школярів. Загалом на харчування дітей у закладах загальної середньої освіти з бюджету громади виділено 2 мільйони 900 тисяч гривень. Цих грошей не вистачає, бо вартість продуктів та енергоносіїв зросла. Через це додатково виділять ще 502 тисячі гривень на харчування учнів. Але й цих грошей замало для збалансованого і повноцінного харчування дітей.

Тому депутати проголосували за підвищення батьківської плати.

З 1 лютого цього року вартість харчування за день 17 грн – для учнів 1-4 класів для учнів 1-4 класів та учнів пільгових категорій 5-11 класів; 34 грн – для учнів 5-11 класів.

 

ЗЕМЛЯ

На засіданні сесії розглянули ряд земельних питань. Нагадаємо, близько 500 га у нас в громаді зарезервовано земельних ділянок для учасників бойових дій (це бійці АТО/ООС, афганці). Вони звертаються з заявами щодо надання їм 2 га у власність. Всі депутати голосують «за» такі рішення. Учасники бойових дій можуть звертатися у земвідділ міської ради, щоб отримати інформацію: які саме ділянки для них зарезервовані.

Ще одне важливе питання, що обговорювалось на засіданні:

люди, які мають у користуванні городи, зобов’язані звернутися до старости свого населеного пункту щодо їх оформлення. Це треба зробити до 1 ТРАВНЯ 2022 року. Після надання дозволу протягом року власник городу повинен виготовити документацію. Якщо ж цього не зробити, тоді ці земельні ділянки будуть надаватися іншим громадянам.

 

ПОЛІЦІЯ

Депутати прийняли до відома інформацію керівництва Новгород-Сіверського райвідділу Національної поліції про стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони громадської безпеки і порядку на території Новгород-Сіверської громади. За Програмою профілактики правопорушень, що діє в громаді, було вирішено з бюджету громади виділити 200 тисяч гривень шляхом надання субвенції державному бюджету для Новгород-Сіверського райвідділу поліції.

 

РІЗНЕ

Нового депутата Новгород-Сіверської міської ради представили на черговому засіданні сесії. Олександр Сбитний прийняв присягу депутата. Він введений до складу постійної комісії з питань земельних відносин та екології.

 

Депутат Олена Бурико звернулась до депутатів з проханням підтримати її ініціативу щодо фінансової допомоги всім породіллям Новгород-Сіверської громади. Тож вирішили розробити відповідну програму.

 

Віктор Кропот, голова ГС «Об’єднання фермерів та приватних власників Новгород-Сіверського району Чернігвської області» звернувся до депутатів з проханням підтримати фермерство в громаді, зокрема просив врахувати їхні інтереси під час розробки умов земельного аукціону.

 

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Сергій Йожиков поінформував щодо розчистки від снігу та посипки піщано-соляною сумішшю доріг і тротуарів міста.