16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
Температурні «качелі» ускладнюють рух авто та пішоходів

Вдень відлига, вночі – мороз до мінус десяти. Такі температурні «качелі» ускладнюють рух авто та пішоходів.

 

Дороги на лічені години перетворюються на справжні ковзанки.

 

Директор КП «Добробут» Олександр Денисенко сказав: «Комунальне підприємство регулярно здійснює посипку тротуарів піщано-соляною сумішшю. Проте, коли температура повітря різко підвищується, на поверхні тротуару утворюється льодовий наст, зверху нього – кількасантиметрова калюжа (з дахів стікає талий сніг). Відповідно пісок осідає або ж його зовсім змиває водою. Майже всі тротуари в місті нижчі за проїжджу частину, тому виникають такі підтоплення талою водою». Олександр Денисенко додав, що КП «Добробут» чистить тротуари одним міні-трактором. Тому інколи техніка не встигає швидко звільнити їх від снігу як того хотілося б. Жителі міста мають заборгованість за вивіз сміття – 200 тисяч гривень. Якби ці гроші були у комунального підприємства, на них можна було б придбати ще одну одиницю спецтехніки.

 

Мешканці міста нарікають на погану розчистку тротуарів, проте на деяких вулицях навіть невеличкий тракторець «Добробуту» не може проїхати пішохідною доріжкою, бо гілля з дерев, що ростуть біля обійсть людей звисають прямо на тротуар!

 

За словами начальника відділу житлово-комунального господарства Віталія Сергієнка, загалом за зимовий період було розвезено 64 тонни протиожеледної суміші на вулиці:

 

Ладійну, Леваневського, В. Науменка, Покровську, Благовіщинську, Свободи, Воскресенкький спуск, Пробудження, Герцена, Замкову, Смолянського, Воздвиженську, Овражну, Варваринську, Об’єднану, Паркову, Робочу, Сухомлинівську, провулок Куліша, Гастело, Грушевського, М. Кокти, Бондарівську, Монастирську, Пушкіна, на вулицю Суворова, на вул. Богуна, М. Чалого, Лісову та Миколаєнка та 6 тонн в селище Чернацьке.

 

До всього, жителям міста варто знати і дотримуватись «Правил благоустрою території населених пунктів Новгород-Сіверськоої міської територіальної громади», що затверджені зі змінами рішенням шостої сесії міської ради VII скликання.

 

Зокрема цитуємо:

3.1.7. Власник присадибної ділянки забезпечує належне утримання території загального користування, прилеглої до його присадибної ділянки - по фасадній частині садиби до краю проїжджої частини.

7.5. Особливості прибирання міських територій у зимовий період

7.5.1. Проведення зимових прибиральних робіт з очищення тротуарів під час снігопаду (зсування і підмітання снігу) здійснюється з періодичністю та за технологією, встановленими відповідними галузевими нормами та правилами.

 

Власники садиб малоповерхової забудови здійснюють очищення від снігу тротуару (в разі наявності) вздовж огорожі на проїжджу частину під механізоване прибирання.

 

Забороняється скидати або перекидати сніг власних (користуванні) територій на тротуари та проїзну частину вулиці після завершення робіт по її прибиранню.

 

Не допускається розкидання соляних сумішей на території зелених насаджень під час прибирання вулиць, тротуарів та пішохідних доріжок.

 

Тож велике прохання до всіх: давайте будемо взаємоввічливими і ставитися з порозумінням до комунальних служб. Повірте, люди працюють зранку до вечора, а в негоду цілодобово, аби звільнити місто від «снігового полону».