16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
До Дня Героїв Небесної Сотні

18 лютого вісім років тому на Майдані почався розстріл учасників мирних протестів.

Ці лютневі дні наш народ згадує з болем в душі. Найтрагічніший день Революції Гідності – 20 лютого. Більше ста мирних протестувальників загинули – Небесні Ангели злетіли до неба. Тоді ж їх почали називати Героями Небесної Сотні.

 

В роковини масових розстрілів на Майдані Незалежності в міській бібліотеці відбувся захід. В ньому взяли участь старшокласники Новгород-Сіверської гімназії №1, поет-аматор Микола Ковальчук, громадськість.

 

Тиша панує в залі, горять лампадки, поминають тих, хто віддав життя за краще майбутнє рідної країни – Янголів, що злетіли в небеса.

 

На екрані центр Києва, навкруги все палає, закривавлені люди. Учасники заходу переглядають кадри подій, які назавжди змінили хід історії України.

 

Бібліотекарка Галина Бондаренко розповіла присутнім про те, що відбувалося в ці дні в нашій столиці. Познайомила юнь з поетом Миколою Ковальчуком. На заході відбулась презентація його збірки «Лети у світ незнаними шляхами».

 

Микола Ковальчук пригадав події восьмирічної давнини, як разом з Революцією Гідності змінювалась його свідомість, як викладав свої почуття в римованих рядках. Тоді ж на світ з’явилися його патріотичні вірші. Один з них – про події на Майдані, пан Микола продекламував присутнім. Розповів: збірку вдалося видати завдяки фінансовій підтримці Миколи Засульського, Президента Київської торгово-промислової палати. Автор збірки вже подарував декілька примірників друзям, навчальним закладам, музею, бібліотеці міста. Далі – теплі слова з побажаннями натхнення від друзів поета.

 

Наостанок присутні взяли участь у «тихій акції» на спомин про душі Героїв Небесної Сотні. Паперових ангеликів розвісять на гілочках дерев – нагадування всім містянам, що ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!