16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
За круглим столом обговорювали питання, які турбують воїнів-інтернаціоналістів

Саме сьогодні пам’ятна дата, коли в 1989-му останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон.

 

На початку зустрічі Новгород-Сіверський міський голова Людмила Ткаченко сказала воїнам-афганцям нашої громади: «Усвідомила ваш подвиг по-справжньому лише тоді, коли сама стала мамою, виховала сина, якому 20 років. Ви такого ж віку були, а то й молодші, коли вас вирвали з мирного життя і відправили на війну. Чесно кажучи, навіть важко уявити, що вам довелося пережити. Це будуть не пафосні слова: я схиляю перед вами голову за вашу мужність. Дай Бог вам всім і вашим родинам здоров’я. На сьогоднішній день для молоді ви взірець того, що, коли держава дає наказ, його треба просто виконувати. Бажаю всім мирного неба».

 

На зустріч запросили спеціалістів, яких хотіли бачити афганці, аби отримати відповіді на питання.

 

Говорили про процедуру реєстрації права власності на нерухоме майно. Зокрема йшлося про пакет необхідних для цього документів.

 

Не залишили поза увагою земельні питання. Тут же на місці отримали роз’яснення щодо земельних ділянок в 2 га, які будуть безкоштовно передаватися у власність.

 

«500 га у нас в громаді зарезервовано земельних ділянок саме для учасників бойових дій. Тому ви можете скористатися такою можливістю і з необхідними документами та заявою звернутися в міську раду. Спеціалісти земвідділу вам допоможуть», – пояснила Людмила Миколаївна.

 

Запитували афганці про оформлення земельних ділянок для ведення індивідуального садівництва. Також йшлося про те, що цьогоріч до 1 травня всі власники городів мають їх оформити належним чином.

 

Турбувало воїнів-інтернаціоналістів питання видачі направлень на лікування у шпиталях для ветеранів війни.

 

Після засідання відбулись урочистості. Почесні грамоти від Новгород-Сіверської міської ради отримали Іван Шульга та Сергій Кузнецов. Працівники міського будинку культури підготували для афганців музичні вітання.