16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
Вручення нового сміттєвоза від Програми USAID DOBRE

Зранку до нашого міста приїхали Брайан Кемпл, керівник Програми USAID DOBRE; Наталія Сафронова, старша програмна фахівчиня Програми USAID DOBRE у Чернігівській області; Ілля Лісогор, програмний фахівець Програми USAID DOBRE.

 

Відбулась офіційна церемонія вручення нового сміттєвоза від Програми USAID DOBRE Новгород-Сіверській громаді для вирішення проблеми побутових відходів. Керівник Програми USAID DOBRE Брайан Кемпл передав ключі від сучасної спецтехніки голові громади Людмилі Ткаченко. Вона щиро дякувала за співпрацю та допомогу щодо поліпшення послуги вивезення твердих побутових відходів. Це ще один крок до екологічного благополуччя Новгород-Сіверщини! Чиста громада, чисті села.

 

Цій події передувала плідна співпраця з експертами Програми USAID DOBRE. Зокрема було:

  • проведене опитування жителів громади про те, які послуги для них є пріоритетними;
  • створено робочу групу, яка одноголосно визначила пріоритетною послугою в Новгород-Сіверській громаді – поводження з твердими побутовими відходами;
  • розробено та затверджено План щодо удосконалення цієї послуги.

 

Протягом трьох місяців робоча група працювала разом з консультантом Програми ДОБРЕ Наталією Морозюк над Планом, який розраховано на наступні три роки. Вирішили, що в першу чергу в громаду треба новий сміттєвоз, трактор і контейнери для сміття, тоді можна буде покращити ситуацію в селах.

 

Цей проєкт реалізували разом: сміттєвоз за 1 мільйон 833 тисячі – від Програми DOBRE, власний внесок громади – 799,5 тисяч. На ці гроші придбали трактор з навісним обладнанням. Ще закуплять 34 сміттєві контейнери.

 

Сучасний, дороговартісний транспорт полегшить роботу комунальників та допоможе їм покращити санітарний стан в населених пунктах нашої великої громади.

 

Проєкт реалізовується в рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (#DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).