16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
Зустріч Л.Ткаченко з командуванням місцевого батальйону тероборони

Новгород-Сіверський міський голова Людмила Ткаченко ініціювала зустріч з командуванням батальйону тероборони та Новгород-Сіверського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

 

Начальник Новгород-Сіверського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Роман Богдан представив командира батальйону територіальної оборони Новгород-Сіверського району Валерія Васяновича.

 

На зустрічі говорили про співпрацю та допомогу військовим з боку органів місцевої влади. Приміщення для наших тероборонівців вже є – це будівля колишньої СЮТ. Чим ще допомогти військовим? Цікавилася Людмила Миколаївна.

 

Військові вели мову про те, що приміщення, в якому незабаром розміщатиметься батальйон, потребує ремонту.

 

В громаді прийнята Програма забезпечення проведення заходів і робіт з мобілізаційної підготовки місцевого значення, мобілізації та територіальної оборони Новгород-Сіверської міської тергромади на 2022-2025 роки. Цією програмою передбачена фінансова підтримка місцевим тероборонівцям. Розповіла Людмила Ткаченко. Вона також сказала, що на найближчому засіданні сесії міськради буде винесено питання щодо виділення грошей для ремонту приміщення і облаштування кабінетів для військових батальйону.

 

На сьогоднішній день особовий склад місцевого підрозділу територіальної оборони вже сформовано на 70%, з них солдатсько-сержантський склад – майже на 100%.

 

Від початку року в Україні набув чинності закон «Про основи національного спротиву». Зусилля військового керівництва країни та місцевої влади наразі спрямовані на формування в Україні національного спротиву та сприяння максимально широкому залученню населення до захисту країни.

 

ДОВІДКА

Законом визначені завдання територіальної оборони, руху опору і підготовки громадян України до національного спротиву, а також встановлено порядок організації, підготовки та ведення територіальної оборони і руху опору.

 

Територіальна оборона ґрунтується на принципах територіальності, масовості, мінімального часу на розгортання та приведення підрозділів територіальної оборони у готовність до дій, єдиноначальності, централізації управління та децентралізації і контрольованої автономності застосування сил і засобів територіальної оборони, активності, рішучості та безперервності ведення територіальної оборони, наполегливості у досягненні мети територіальної оборони, узгодженого, спільного застосування сил і засобів, залучених до ведення територіальної оборони, безперервності взаємодії сил і засобів територіальної оборони, всебічного врахування і повного використання моральних та психологічних факторів.