16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
Новгород-Сіверський відвідав народний депутат України Юрій Бойко

Народний депутат України, співголова фракції «Опозиційна платформа – За життя» Юрій Бойко під час робочої поїздки на Сумщину та Чернігівщину відвідав Новгород-Сіверський.

 

В залі засідань міської ради Юрій Бойко поспілкувався з Новгород-Сіверським міським головою Людмилою Ткаченко, її заступниками, представниками різних сфер життєдіяльності: медицини, освіти, культури, підприємцями, депутатами тощо.

 

«Я їду в міста, які недалеко від кордону з Росією. Центральне телебачення нагнітає ситуацію щодо ймовірного початку війни. У вас як ситуація? Що діється, як люди себе почувають?» – запитав на початку зустрічі Юрій Бойко.

 

Присутні вели мову про те, що паніки серед населення немає. Натомість задавали ряд нагальних питань, які неможна вирішити на місцевому рівні.

 

Підприємець Василь Лакоза: «Нас підприємців малого та середнього бізнесу зараз цікавлять питання щодо касових апаратів. Податкова законодавча програма в цьому напрямку недосконала, багато існує невідповідностей. Ці проблеми не враховані».

 

На що народний депутат йому відповів: «Пишіть мені особисто звернення від ваших підприємців, я його зачитаю на засіданні парламенту, аби депутати зрозуміли, до чого така ситуація може призвести».

 

Також торкнулися питання щодо заборони на експорт лісу-кругляка. Якщо відкриється експорт, тоді середні підприємства збанкротують, а Новгород-Сіверщина – це лісопереробний регіон. Також для місцевих підприємців мають бути якість пільги для закупівлі сировини.

 

На це Юрій Бойко переконливо відповів: «Я не уявляю собі хто зараз зможе проголосувати за експорт кругляка. Я впевнений, що цього не станеться. Цей закон, що забороняє експорт, діє тому, що у нас тіньовий ринок вивозу лісу-кругляка був до 400 мільйонів євро на рік. Я сам літав у Карпати, бачив ці нищівні вирубки».

 

Освітяни та медики задавали Юрію Бойку питання, пов’язані з розподілом освітньої та медичної субвенції на підтримку шкіл, ФАПів у такому малонаселеному районі, як наш, для збереження їхнього нормального функціонування. В гірських районах пільговий коефіцієнт діє, а ми приблизно в таких же умовах.

 

Юрій Анатолійович відповів: «Ви праві, бо неможливо порівняти вас і Дніпро чи Запоріжжя, де потужні підприємства, заводи. Я зроблю відповідний аналіз цієї теми і буду працювати над розробкою такого закону, щоб допомогти вам. У горах проблема в рельєфі, а тут у відстані».

 

Переймалися присутні і станом залізничного мосту, що сполучає Сумську та Чернігівську області, ставленням до воїнів-афганців з боку держави, підтримкою фермерських господарств в селах та зависокими цінами на газ для бюджетних установ.