16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого відзначатимемо День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів.

Напередодні в Новгород-Сіверській міській раді відбулась зустріч очільниці громади Людмили Ткаченко з головою Новгород-Сіверської районної організації Всеукраїнської спілки ветеранів Афганістану Іваном Шульгою.

 

Мова йшла про відзначення пам’ятної дати. Разом обговорили час та місце проведення.

 

15 лютого

  • 9:40 – відбудеться церемонія покладання квітів до пам’ятних знаків воїнам-землякам, що загинули в зоні АТО/ООС, до пам’ятного знаку землякам-учасникам бойових дій в Афганістані. За загиблими відслужать заупокійну літію.
  • 10:30 – круглий стіл за участю медиків, спеціалістів земвідділу, ЖКГ, державного реєстратора, де воїни-афганці зможуть отримати відповіді на питання, що їх турбують (читальний зал міської бібліотеки).
  • 11:30 – урочистості в малому залі будинку культури.

 

Під час сьогоднішньої зустрічі Іван Шульга задавав питання, що стосувалися отримання земельних ділянок для воїнів-інтернаціоналістів у власність. Людмила Миколаївна відповіла, що вона внесла пропозицію, аби земельні ділянки по 2 га першочергово надавалися у власність не тільки воїнам АТО/ООС, а й іншим учасникам бойових дій. Її ініціативу депутати підтримали і на засіданні сесії прийняли відповідне рішення. Тож воїни-афганці мають змогу першочергово отримати у власність землю разом з іншими учасниками бойових дій.