16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
Головне – пам’ять про подвиг...

Головне – пам’ять про подвиг тих, хто загинув під Крутами.

Сьогодні, в День пам’яті Героїв Крут відбувся мітинг-реквієм в знак шанування хлопців, які загинули, захищаючи незалежність своєї країни.

 

На початку заходу Новгород-Сіверський міський голова Людмила Ткаченко звернулась до присутніх: «29 січня 1918 року сторінку в історії України писали діти, яким тоді ледь виповнилося 16-18 років. Важко уявити як мами свою дитину відправляли на війну. Майже сто років мовчали про ці події. Мовчали про те, що тоді під Крутами загинули діти, мовчали про те, що більшовицька армія – дорослі мужчини, що пройшли не одну війну, катували і вбивали наших дітей. Мені б хотілося зараз звернутися до сучасних дітей. Подвиг їхніх ровесників та самовіддана любов до своєї країни, сильна віра в справедливість має бути взірцем. Тоді в 1918 році пішли в небо кращі дітки нашої країни, її цвіт, гордість, майбутнє. Вічна пам’ять їм та їхньому подвигу».

 

Вшанували юних крутянців хвилиною мовчання, подумки побажали спокою їхнім безневинним душам.

 

Про боронців української державності переглянули фільм.

 

Це кривава сторінка в історії нашого народу, яку ніколи не забудемо, ніколи не пробачимо.

 

Сьогодні на сході країни гинуть воїни, гинуть за цілісність і незалежність рідної землі. Керівництво громади взяло участь у церемонії покладання квітів до пам’ятних знаків бійцям-землякам.