16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
Героям Крут присвячується…

В читальному залі Новгород-Сіверської міської бібліотеки одинадцятикласники гімназії №1. На екрані демонструють кліп «Сповідь розстріляних душ» від «Веремій», Ярослав Джусь та «Шпилясті кобзарі».

 

Юнь знає з уроків історії про трагічні події, що розгорталися понад сто років тому поблизу станції Крути. Напередодні річниці цього бою працівники бібліотеки разом зі співробітниками краєзнавчого відділу музею-заповідника «Слово о полку Ігоревім» доповнили знання учнів. Вони провели паралелі між подіями столітньої давнини й сучасністю, розкрили досі невідомі сторінки про крутянців. Зокрема говорили про місця поховання загиблих, про те як їхній подвиг згадували за часів Грушевського і спотворювали події при Радянському Союзі.

 

Гімназисти декламували вірші про безсмертний подвиг Героїв Крут, які захищали українську державність.

 

На заході презентували виставку історичної та публіцистичної літератури «Їх оплакують роси у лузі». На експозиції представлені книги, які розповідають про тогочасний бій.

 

На екрані з’являються чорно-білі світлини зовсім юних хлопців. Це курсанти, студенти, що полягли в нерівному бою і тим самим показали, як українці здатні захищати свою Батьківщину.

 

Пам’ятаймо про Крути!