16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
Запрошуємо на навчання до військових вищих навчальних закладів та військових коледжів!

Новгород-Сіверським районним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки проводиться набір кандидатів для вступу до військових вищих навчальних закладів (ВВНЗ) та військових коледжів сержантського складу (ВКСС) Збройних Сил України.

 

Військові вищі навчальні заклади здійснюють навчання за денною формою (схема навчання “курсант”) для здобуття освітнього ступеня “бакалавр”(термін навчання 4 роки)  та “магістр” (після отримання ступеня «бакалавр» +1,5 роки) для проходження військової служби за контрактом на посадах осіб офіцерського складу в Збройних Силах України та інших військових формуваннях держави, утворених відповідно до Законів України.

 

Військові коледжі сержантського складу здійснюють навчання за денною формою (схема навчання “курсант”) для здобуття освітнього ступеня “ молодший бакалавр” для проходження військової служби за контрактом на посадах сержантського (старшинського) складу в Збройних Силах України та інших військових формуваннях держави, утворених відповідно до Законів України, термін навчання 2,5 роки.

 

До ВВНЗ приймаються за власним бажанням громадяни, які відповідають установленим вимогам проходження військової служби, та успішно пройшли вступні випробування:

  • особи із числа цивільної молоді та ліцеїсти віком від 17 до 30 років
    в тому числі України, які здобули повну загальну середню освіту або освітньо-кваліфікаційний ті, яким 17 років виповнилось в рік початку навчання (військової служби);
  • військовослужбовці, резервісти та військовозобов’язані, які мають повну загальну середню освіту та не мають військових звань офіцерського складу, віком до 30 років на момент вступу;

 

У військових навчальних закладів ( ВВНЗ та сержантських коледжах) кандидати в обов’язковому порядку  проходять  оцінювання рівня фізичної підготовленості, психологічне обстеження і медичний огляд військово-лікарською комісією.  Після цього проводиться зарахування балів по предметах, набраних кандидатами при складанні  зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО). Перший і головний предмет ЗНО є українська мова та література, другий предмет – для технічних спеціальностей - Історія України або Математика, або Фізика, третій - . Математика або Фізика, або Іноземна мова, або Географія, або Біологія, або Хімія, або Історія України, відповідно від вибраної спеціальності.

 

Особи жіночої статі приймаються на навчання на рівних правах з особами чоловічої статі.

 

Під час навчання всі курсанти знаходяться на повному державному утриманні,  видається військова форма, виплачується грошове утримання.

 

Кандидати до вступу з числа цивільної молоді, резервісти  та військовозобов’язані, які мають повну загальну середню освіту або вищу освіту та мають бажання вступи до ВВНЗ або військових коледжів сержантського складу  подають заяву до Новгород-Сіверського районного територіального центру комплектування  та соціальної підтримки.

 

В Новгород-Сіверському РТЦК та СП всі бажаючи, навчатися у ВВНЗ та  військових коледжах психологічне обстеження та  складають тести з фізичної підготовки, проходять медичну комісію, рішення якої в обов’язковому порядку підтверджується військово-лікарською комісією Чернігівського обласного ТЦК та СП.

 

На всіх, без винятку, кандидатів на навчання до ВВНЗ та сержантських коледжів формується особова справа, в яку додаються результати вищевказаних іспитів та заходів, додаються ряд копій документів кандидатів. Особова справа кандидата надсилається нами до вибраного кандидатом військового навчального закладу до 1 червня 2022 року.

З метою своєчасного та якісного проведення всіх вказаних заходів, просимо звертатися  з заявами про вступ до  ВВНЗ та військові коледжі сержантського складу до 20 квітня 2022 року.

        

За більш детальною інформацією просимо звертатись до Новгород-Сіверського РТЦК та СП у відділення рекрутингу та комплектування або призову. Телефон – 2-14-35, мобільні телефони :  050-5296669 та 098-0955514