16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
Засідання за круглим столом: «Єдина Україна»

22 січня українці по всьому світу відзначатимуть День Соборності України та річницю Акту Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.

 

З цієї нагоди в центрі професійного розвитку педагогічних працівників відбулося засідання за круглим столом: «Єдина Україна».

 

На початку заходу заступник міського голови Павло Верченко сказав: «Більше ста років минуло з тих пір як було проголошене об’єднання ЗУНР та УНР. Багато людей поклало своє життя за вільну, незалежну та соборну Україну. Наша країна й зараз бореться за свою соборність. Ми з вами знаємо, що і в цю хвилину наші хлопці на передовій виборюють незалежність і охороняють кордони нашої держави».

 

Про важливість єднання українського суспільства вела мову начальник відділу освіти, молоді та спорту міської ради Тетяна Ковальчук: «Свято соборності одне з основних. Воно століттями вимріяне та виборене. Поняття соборності по своїй суті дуже глибоке. Це поняття ідеологічне – бажання народу мати свою державу, воно спрямоване на єднання. Воно і правове, бо в Конституції записано, що наша країна соборна і її землі неподільні. Це і мрія, і мета, і відповідальність».

 

Щасливе майбутнє країни – в її дітях! Малеча Сіверщини любить свою Батьківщину, бо ненька-Україна найдорожча і єдина. Виступи вихованців Центру дитячої та юнацької творчості, діточок з навчальних закладів міста додали всім дорослим впевненості – українську націю не зламати, не здолати, бо вона має сильну і вільну душу.

 

Участь в засіданні взяли вчителі історії, філологи, співробітники музею «Слово о полку Ігоревім».

 

Згодом всі мали змогу переглянути патріотичну виставку, підготовлену Центром дитячої та юнацької творчості.