16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
Засідання комісії з інвентаризації земель

Сьогодні на черговому засіданні комісії з інвентаризації земель Новгород-Сіверської міської територіальної громади провели аналіз наявних земель сільськогосподарського призначення.

 

Новгород-Сіверський міський голова Людмила Ткаченко запропонувала зарезервувати землі для інвесторів, які захочуть прийти до нас в громаду для ведення підприємницької діяльності. «Нам потрібно це робити. Зараз ми розробляємо різні проєкти для залучення в громаду грантових грошей. Зазвичай тоді від нас вимагають інформацію про земельні ділянки. Якщо ми хочемо залучати інвесторів в громаду, тоді нам потрібно це зробити», – звернулась до присутніх Людмила Миколаївна.

 

На засіданні кожен висловив свою думку щодо земель, які виставлятимуть на аукціони, які будуть безкоштовно передаватися у власність і ті, які наразі заліснені та будуть використовуватися для ведення лісового господарства.

 

Також на засіданні визначили термін, протягом якого громадяни, які мають у користуванні городи, зобов’язані звернутися до міської ради щодо їх оформлення.

 

До 1 травня 2022 року вони повинні звернутися з клопотанням до міської ради щодо отримання дозволу на розробку проєкту землеустрою та протягом року після надання дозволу виготовити документацію. Якщо ж цього не зробити, тоді ці земельні ділянки будуть надаватися іншим громадянам.

 

Нагадаємо, що комісію з інвентаризації створено з метою впорядкування земельних відносин. До її складу входять депутати, землевпорядники, представники громадськості.