16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
Відбулось засідання виконавчого комітету

Сьогодні відбулось останнє в цьому році засідання виконавчого комітету Новгород-Сіверської міської ради

Було прийнято ряд важливих рішень, що стосуються життя громади.

 

Затвердили тарифи на платні послуги, які надаються комунальним некомерційним підприємством «Новгород-Сіверська центральна міська лікарня ім. І.Буяльського». Мова йшла про проходження медоглядів жителями громади.

 

Людмила Ткаченко, міський голова: «Була проведена нарада з питань розрахунку тарифів. Вирішили не включати в тариф комунальні послуги, оскільки міська рада з бюджету оплачує лікарні комунальні послуги, то який зиск закладати їх в тариф? То це склало мінус 26% від загальної вартості за медогляд. Взагалі то, ми хотіли на 50% зменшити тариф, але економіст пояснила, що згідно з нормативними вимогами, ми мусимо проводити такі розрахунки і включати в той розрахунок все те, що вимагає від нас закон. У мене є така пропозиція, щоб працівники, які утримуються за рахунок міського бюджету проходили цей медогляд безкоштовно. І ще ввести пільгову категорію 50% – співробітників ДСНС, військкоматів, поліції, прикордонної та пенітенціарної служби».

 

Ініціативу Людмили Миколаївни підтримали.

Ще одне питання, яке хвилює громаду – вартість пасажирських перевезень.

Через здорожчання вартості автозапчастин, пального зростають тарифи на проїзд. Саме тому з 1 січня 2022 року АТП «Новгород-Сіверське 17-443» підвищує тарифи на перевезення на автобусних маршрутах громади.

 

«Різницю між тарифом і вартістю квитка бере на себе міська рада. Буде відшкодовувати. Це відповідь на запитання, чому з нового року піднімається вартість за проїзд», – повідомила міський голова Людмила Ткаченко.

Про тарифи по кожному маршруту та вартість квитка за одного пасажира ми повідомимо окремо.

 

На засіданні виконавчого комітету було прийнято рішення про встановлення тарифу на централізоване водопостачання по селах громади.

 

Пропозиції подавалися директорами КП, відділ ЖКГ разом з ревізором провели розрахунки і отримали відповідні тарифи, але при цьому було зменшено норми витрати води споживачами. Тобто, було затверджено плановий тариф відповідно до вимог нормативних актів.

 

Найбурхливіше обговорювали питання щодо тарифів на водопостачання та водовідведення в наступному 2022 році для містян.

 

Проєктом було передбачено на основі наданих розрахунків ТОВ «Комунальник» встановити тариф на централізоване водопостачання для всіх категорій споживачів з 1 січня 2022 року 25 грн 81 коп за 1 м куб з ПДВ. Це більше, ніж теперішній на майже 3 грн.

 

На засіданні підтримали це рішення.

«Тариф економічно обґрунтований і приведений до відповідності з перерахунком двох складових: енергоносії та фонд оплати праці. У цього тарифу немає рентабельності чи то прибутку», – сказав директор ТОВ «Комунальник» Павло Сташук.

 

Складніше питання – вартість за водовідведення. Тариф, запропонований ТОВ «Комунальник» – 69 грн 10 коп за куб.

 

Людмила Миколаївна звернулась до присутніх: «Тут є два виходи: або ми приймаємо по 69 грн і ця вся сума лягає на плечі містян або ми приймаємо рішення інше, і всю різницю покладаємо на міський бюджет. Якщо залишити 35 грн як було, тоді відшкодування з міського бюджету буде приблизно 2 млн за рік».

 

Після тривалого обговорення, зачитування письмових звернень громадян (а це 20 заяв від громадян, щоб провели незалежний аудит), виступу депутата райради Володимира Сорокіна, очільниця громади Людмила Ткаченко запропонувала: «Давайте замовимо незалежний аудит і тоді зможемо сказати громаді, що ТОВ «Комунальник» дійсно пропонує економічно обґрунтований тариф на водовідведення або ж не обґрунтований».

 

Володимир Сисоєв підтримав пропозицію голови.

Урешті-решт і більшість прийняла рішення:

 

Встановити ТОВ «Комунальник» тарифи на централізоване водовідведення для всіх споживачів у розмірі:

  • для населення – 35 грн за 1 м куб.
  • для юридичних осіб – 69,10 за 1м куб.

Це діятиме поки буде проводитися аудит (приблизно місяць).