16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
В Новгород-Сіверській громаді нова техніка

Сьогодні новенький трактор Беларус-892 привезли до нашого міста. До нього ще фронтальний навантажувач, щелепний ківш та захоплення для вантажів. Тепер цю техніку будуть використовувати для благоустрою громади.

 

Трактор міська рада придбала в рамках реалізації проєкту разом з Програмою DOBRE. Загальна вартість проєкту – 2 млн 860 тис грн.

 

З них: 1 мільйон 834 тисячі на цей проєкт виділяється від Програми DOBRE, співфінансування громади – 1 млн 26 тисяч. За грантові кошти громада отримає спецтехніку для вивозу сміття, а за кошти громади – трактор з навісним обладнанням та контейнери для збору ТПВ.

 

Нагадаємо:

Пріоритетною послугою в Новгород-Сіверській громаді визнано – поводження з твердими і побутовими відходами. Була створена Робоча група, яка разом з фахівцями Програми DOBRE працювала над розробкою Плану покращення цієї пріоритетної послуги.

 

Затверджено План удосконалення послуги (довго-, середньо- та короткострокові проєкти), який буде реалізовуватися в громаді протягом наступних трьох років.

 

Вивезення сміття та поводження з твердими побутовими відходами – ця проблема постала перед громадою одразу ж після об’єднання. Тож у рамках цього проєкту її починають вирішувати.

 

Проєкт реалізовується в рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (#DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).