16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
Мітинг-реквієм з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

35 років українці вшановують людей, які ціною життя зупиняли атомну стихію. Дзвони Чорнобиля своїм відлунням ятрять їхні душі, а спогади про побратимів, про атомне пекло, що пройшли заради всього людства, не відпускають ліквідаторів.

 

Сьогодні з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відбувся мітинг-реквієм.

 

Новгород-Сіверський міський голова Людмила Ткаченко звернулась до чорнобильців з такими словами:

«Чорнобиль – біль, який не відпускає. Це хвороби, тисячі скалічених людських доль, це ваша самопожертва заради спасіння інших. Сьогодні держава вшановує вас, вшановує ваш подвиг. Я думаю, що тільки з роками люди починають розуміти, який подвиг ви дійсно здійснили. Я від душі бажаю вам та вашим сім’ям міцного здоров’я, щоб держава вас не забувала, піклувалася про вас і про ваших дітей. Хочу подякувати за все, що ви зробили, щоб ваші плани реалізовувалися».

 

Людмила Миколаївна вручила ліквідаторам почесні відзнаки.

 

Голова Новгород-Сіверської районної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Олександр Лисиця сказав побратимам:

«На жаль, пішли від нас наші найкращі побратими, які віддали життя заради нашого майбутнього, наших дітей, онуків. В перші дні після аварії стали на захист всі від кухарів до військових. Тоді всі виконували свій обов’язок перед державою. Чорнобильці чужої крові не пролили, але своєї не пошкодували. Ми вдячні міському голові, керівництву Новгород-Сіверського району. Вони дійсно роблять для нас те, що можуть у межах своїх повноважень. Ви пам’ятаєте як приймався Закон 4500? Коли ми з вами попросили наше керівництво нам допомогти, то перший, хто зателефонував народним депутатам України були Новгород-Сіверський міський голова Людмила Миколаївна і Молочко Тарас Вікторович, аби цей законопроєкт підтримали у Верховній Раді».

 

По завершенню заходу відбулась церемонія покладання квітів до пам’ятного знаку жертвам Чорнобиля. За тими, хто віддав життя, ліквідовуючи катастрофу, відслужили панахиду.