16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
В міській лікарні запрацював комп’ютерний томограф

В Новгород-Сіверській центральній міській лікарні запрацював комп’ютерний томограф.

 

«Ми його довго чекали. Тепер ось тут вдома, на місці можна прийти на діагностику. Не треба їхати до Чернігова», – так говорять перші пацієнти. Сьогодні на комп’ютерну томографію прийшло одинадцятеро жителів громади.

 

Раніше мешканцям Новгород-Сіверщини доводилося долати до двохсот кілометрів, а кому і більше, аби дістатися до обласного центру в медзаклад, де є КТ. При цьому, витрачати не лише час, але й гроші. Були й такі пацієнти, які не могли здолати такий довгий шлях.

 

Комп’ютерна томографія – це один з найсучасніших і ефективних способів виявлення багатьох захворювань всіх органів людського організму.

 

Для того, аби КТ запрацював, проходив процес узгодження пакету документів та отримання ліцензій.

 

Генеральний директор КНП «Новгород-Сіверська ЦМЛ Новгород-Сіверській» Олена Набхан: «Це велика подія не лише для Новгород-Сіверщини. Це крок вперед в обслуговуванні населення. Велика вдячність Новгород-Сіверському міському голові Людмилі Ткаченко за сприяння в оформленні необхідних документів та отриманні відповідних ліцензій».

 

Наразі представник компанії виробника цього комп’ютерного томографу «Кенон», фахівець з медичного обладнання Дмитро Грищенко знайомить наших лікарів з принципами роботи апарату.

 

ДОВІДКА:

За проєктом «Emergency 2020» у рамках програми Президента України «Велике будівництво» у відділенні екстреної медичної допомоги лікарні були переобладнані кабінети під використання апарату з іонізуючим випромінюванням, придбали КТ.