16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
Ситуація на дорогах і тротуарах Новгород-Сіверської міської територіальної громади

Через ожеледицю сьогодні склалась аварійна ситуація на дорогах і тротуарах Новгород-Сіверської міської територіальної громади. Шляхи не були посипані піщано-соляною сумішшю, як це має бути.

 

Надаємо роз’яснення щодо утримання автомобільних доріг в Новгород-Сіверській міській територіальній громаді в зимовий період (посипки та розчистки).

 

Договір про закупівлю послуг (мається на увазі посипка шляхів соляною сумішшю та їхня розчистка від снігу) Новгород-Сіверська міська рада уклала з ТОВ «Новгород-Сіверський Шляховик».

 

За цим договором Виконавець зобов’язується надати Замовникові послуги з утримання доріг та тротуарів в осінньо-зимовий період, а Замовник – прийняти і оплатити такі послуги.

 

Виконавець повинен надати Замовнику послуги, якість яких відповідає умовам та вимогам діючих на момент їх надання стандартів, норм і правил встановленим чинним законодавством до послуг даного виду (Закону України «Про житлово-комунальні послуги», вимогам Технічних правил ремонту і утриманню вулиць та доріг населених пунктів, затверджених наказом Міністерства регіонального розвитку і утриманню вулиць та доріг населених пунктів, затверджених наказом Міністерства з питань житлово-комунального господарства України від 07.07 2008 №213.)

 

Недоробки та дефекти, пов’язані з низькою якістю послуг, які виникли з вини Виконавця, що підтверджується відповідними актами, усуваються Виконавцем за власний рахунок протягом терміну, встановленого Замовником на підставі письмової претензії замовника.

 

Договір укладений з ТОВ «Новгород-Сіверський Шляховик» діє до 31.12.2021 включно.

 

Сьогодні дороги громади не були посипані, тобто по факту Виконавець робіт порушив умови договору. Новгород-Сіверська міська рада буде звертатися з заявою до Новгород-Сіверського райвідділу поліції з проханням розібратися в ситуації, що склалася.