16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
Інформація АТ «Українська залізниця»

Залізничники попереджають! Будь-яке втручання в роботу залізничного транспорту призводить до непоправних наслідків:

  • затримуються поїзди (пасажирські, вантажні),
  • трапляються аварії,
  • зіпсоване чи розукомплектоване залізничне майно.

 

Що буде за такі злочини? За законом винних може бути притягнуто до адміністративної чи навіть кримінальної відповідальності.

 

Це встановлено відповідними нормами Кримінального кодексу України та Кодексу України про адміністративні порушення. Так, відповідно до статті 277 Кримінального кодексу України, передбачається відповідальність за пошкодження шляхів сполучення, споруд на них, рухомого складу, засобів зв’язку чи сигналізації, а також інші дії, спрямовані на приведення зазначених предметів у непридатний для експлуатації стан, якщо це могло спричинити аварію поїзда або створило небезпеку для життя людей чи настання інших важких наслідків.

 

Також залізничники просять батьків, бути особливо пильними під час зимових канікул. Пильнуйте за своїми дітьми, аби вони не грали поблизу залізничних колій.

 

Пам’ятайте! Залізниця – місце підвищеної небезпеки. Якщо порушувати прості правила поводження в зоні залізничних колій, гратися поруч, скорочувати шлях, бути неуважними під час надходження поїзда тощо – це може призвести до трагедії!