16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
Відмінено реєстрацію трудового договору

Відмінено реєстрацію трудового договору у Державній службі зайнятості

З 1 січня 2015 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці» № 77-VII від 28.12.2014 року, яким внесено зміни до частини 3 статті 24 КЗпПУ, згідно з якою працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.
Таким чином, трудовий договір не вважається укладеним за умови коли наказ чи розпорядження не були видані, але працівника фактично було допущено до роботи (ч. 4 ст. 24 КЗпПУ виключено).
Крім цього, не потребується реєстрація у державній службі зайнятості трудового договору, укладеного у письмовій формі між працівником і фізичною особою (ст. 24-1 КЗпПУ виключена).

 

 

Заступник начальника відділу-

державний інспектор праці Т.Ю. Черняк