16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
Щодо наповнення бюджету у липні

У липні 2021 року до бюджетів усіх рівнів платниками Чернігівщини сплачено майже 1,1 млрд грн податків та зборів. У порівнянні з липнем 2020 року надходження збільшились на 21 відсоток.

 

До державного бюджету спрямовано 450 млн грн (42 відс. від загальної суми коштів), приріст надходжень до минулого року склав 30 відсотків. Зростання надходжень відбулось за рахунок суттєвого перевищення минулорічного факту зі збору податку на додану вартість - на 38 відс., рентної плати за користування надрами, лісовими та водними ресурсами – майже на 49 відс., податку на доходи фізичних осіб та військового збору – на 15 відсотків, - пояснила начальниця Головного управління ДПС у Чернігівській області Людмила Слотюк

 

До місцевих бюджетів усіх рівнів надійшло понад 610 млн грн податків та зборів, приріст до минулого року склав майже 15 відсотків. Місцеві бюджети у липні найбільше наповнювали: податок на доходи фізичних осіб (63 відс. від загальної суми), майнові податки (сплата за земельні ділянки, нерухомість та транспорт - 18 відс.), єдиний податок на підприємницьку діяльність (14 відс.), акцизний податок (2,4 відс.). 

 

Крім того, страхувальниками сплачено понад 533 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, чим забезпечено приріст надходжень порівняно з минулорічними майже на 22 відс. або на 95,8 млн гривень.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»
Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області