16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
Виплаті заробітної плати на контролі у податкової

Актуальною темою сьогодення залишається реалізація гарантій оплати праці та боротьба з ухиленням від сплати податків під час виплати доходів на користь фізичних осіб, зокрема у вигляді заробітної плати.

Фахівці Головного управління ДПС у Чернігівській області, у межах наданих державою повноважень, постійно  здійснюють заходи, спрямовані на дотримання роботодавцями вимог діючого  податкового  та  трудового законодавства.

Робота починається з аналізу, виявлення та проведення відповідних заходів з платниками податків, які зменшили перерахування сум податку на доходи фізичних осіб, взагалі не проводять нарахування заробітної плати або нараховують її на рівні мінімальної та у розмірах, менших за мінімальний рівень.

 

Співробітниками Головного управління ДПС у Чернігівській області під час проведення контрольно-перевірочних заходів, було виявлено схему ухилення від сплати ПДФО та військового збору підприємством Чернігова.

 

Завдяки проведенню попереднього аналізу фінансово – господарської діяльності підприємства були визначені ризики несплати та несвоєчасної сплати податку на доходи фізичних осіб та військового збору. За підсумком проведеного аналізу підприємство було включено до плану – графіку документальних перевірок на 2021 рік.

За результатами проведеної виїзної планової документальної перевірки співробітниками управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Чернігівській області зазначені ризики були підтверджені та встановлено, що підприємством у 2018 – 2020 роках році при нарахуванні та виплаті заробітної плати умисно не сплачено до бюджету податок з доходів фізичних осіб та військовий збір на загальну суму 0,6 млн гривень.

 

Тобто,  порушуючи нормами Податкового кодексу України підприємством вчинено порушення, що мало на меті виключно ухилення від сплати податку на доходи фізичних осіб та військового збору.

Підприємством відшкодовано до бюджетів в повному обсязі завдані збитки та застосовані контролюючим органом фінансові санкції.

Головне управління ДПС у Чернігівській області звертає увагу керівників підприємств, установ, організацій та громадян – суб’єктів підприємницької діяльності на дотримання вимог чинного податкового законодавства при виплаті заробітної плати та наявність відповідальності за навмисне ухилення від сплати податків та єдиного соціального внеску.  

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»
Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області