16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
На Чернігівщині громадяни вже задекларували понад 531 млн грн доходів

  Про підсумки трьох місяців проведення кампанії декларування доходів, одержаних громадянами протягом 2020 року, розповіла начальниця Головного управління ДПС у Чернігівській області Людмила Слотюк.

  Cтаном на початок квітня податкові декларації про майновий стан і доходи за 2020 рік подали 3297 громадян, які задекларували понад 531 млн грн доходів. У податкових деклараціях 1717 мешканців області самостійно визначили до сплати в бюджет понад 5,3 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 1,2 млн грн військового збору.

  Мешканці області активно користуються правом на отримання податкової знижки. «Декларації з метою отримання податкової знижки подали 1580 громадян, які визначили до повернення з бюджету 4,5 млн грн податку на доходи фізичних осіб. За результатами проведених камеральних перевірок декларацій про майновий стан і доходи, 766 громадян вже отримали з бюджету 2,2 млн грн податку на доходи фізичних осіб», - повідомила Людмила Слотюк.

  Керівник закликала мешканців області активніше використовувати електронні сервіси ДПС для подання декларацій. «З метою уникнення зайвих контактів у період карантинних обмежень, звертаю вашу увагу на можливість виконати свій обов’язок з декларування доходів у максимально зручний спосіб – подати декларацію через Електронний кабінет», - зазначила Людмила Слотюк

Термін подання декларацій спливає 30 квітня 2021 року. Податкові зобов’язання, визначені фізичними особами у деклараціях, мають бути сплачені до 01 серпня 2021 року.

                                                                                                                                                                                 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»
Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області