16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
Будівельників оштрафували більш як на 2 мільйони гривень за неоформлених працівників

Працівники Головного управління ДФС у Чернігівській області спільно з управлінням Держпраці у Чернігівській області у першій декаді поточного місяця провели 2 фактичні перевірки суб‘єктів господарювання будівельної галузі та виявили порушення трудового законодавства з боку роботодавців. Було встановлено, що з 4 працівниками взагалі не були укладені трудові договори роботодавцем, та 15 працівників виконували роботи на підставі цивільно-правових договорів, які мали ознаки трудових. До роботодавців застосували фінансові санкції на загальну суму понад 2 мільйони гривень.

  Як зазначають у відомстві, ще на початку жовтня було проведено зустріч з керівниками підприємств будівельної галузі, на якій спільно визначилися як щодо необхідності підвищення заробітних плат, так і недопустимості залучення неоформлених працівників.

  ГУ ДФС у Чернігівській області вкотре наголошує, що працівник не може бути допущений до роботи без укладення з ним трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу. Про це роботодавець має повідомити орган ДФС до початку роботи новоприйнятого працівника за формою, затвердженою постановою Кабміну від 17.06.2015 р. №413.

 

Сектор комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області