16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
Про допомоги родинам медиків

Фонд профінансував державні одноразові допомоги для п’яти сімей, чиї рідні померли від профзахворювання на COVID-19

Для родин п’яти медичних працівників, які померли внаслідок інфікування коронавірусом SARS-CoV-2 під час виконання професійних обов'язків, Фонд соціального страхування України сьогодні профінансував страхові виплати у розмірі 1 мільйон 576 тисяч 500 гривень за рахунок коштів державного бюджету.

Страхові виплати профінансовано для сімей лікаря загальної практики – сімейної медицини з Миколаївщини, лікаря-хірурга і лікаря-терапевта з Хмельницької області, а також для сімей лікаря-анестезіолога і лікаря-терапевта з Тернопільської області.

Допомоги перераховані Фондом сьогодні, 16 лютого. Кошти надійдуть на рахунки родин упродовж декількох банківських днів.

Зокрема, допомогу профінансовано для родин лікаря-терапевта Івана Федоровича Венжиновича і лікаря загальної практики – сімейної медицини Галини Володимирівни Колянчикової.

Раніше для зазначених родин Фонд профінансував також одноразові страхові виплати за кошти Фонду відповідно до загальнообов’язкового державного соціального страхування у розмірі 219 тисяч 700 гривень.

Висловлюємо співчуття близьким і рідним.

Загалом станом на сьогодні ФССУ профінансовано державні допомоги відповідно до Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» для родин сорока одного медичного працівника.

 

Прес-служба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України