16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
Залучення громадян до сфери соціально-трудових відносин

Новгород-Сіверська районна філія Чернігівського обласного центру зайнятості всебічно сприяє залученню громадян до сфери соціально-трудових відносин шляхом надання їм широкого спектру соціальних послуг. Це, насамперед, підбір підходящої роботи з урахуванням індивідуальних можливостей, програм реабілітації; професійна орієнтація, професійне навчання та перенавчання, залучення до громадських та інших робіт тимчасового характеру . Їм пропонуються інформаційні та консультаційні послуги, пов’язані з працевлаштуванням, участь у різноманітних спеціалізованих, профконсультаційних та інших заходах, що сприяють прискоренню працевлаштування. Таким чином, вибір послуг у кожному конкретному випадку залежить від цілей звернення особи до центру зайнятості та її бажання отримати ту чи іншу послугу.

 

Протягом січня – травня 2019 року на обліку в Новгород-Сіверській районній філії Чернігівського обласного центру зайнятості перебувало 334 зареєстрованих безробітних мешканців міста. Допомогу по безробіттю отримувало 248 осіб. З початку року за направленням Новгород-Сіверської районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості було працевлаштовано 130 жителів міста Новгород-Сіверський. Протягом 2019 року до громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено 19 осіб. Навчанням охоплено 10 безробітних.

 

Профорієнтаційними послугами скористалися 334 безробітних мешканців міста. Станом на 1 червня 2019 року в Новгород-Сіверській районній філії Чернігівського обласного центру зайнятості на обліку перебувають 163 безробітних громадян, що зареєстровані в місті Новгород-Сіверський, з них 119 осіб отримують допомогу по безробіттю. Актуальними були 24 вакансії, на кожну з яких претендувало 7 безробітних осіб.

 

Новгород-Сіверська районна філія Чернігівського центру зайнятості повідомляє, що до переліку видів громадських робіт, що мають економічну, соціальну та екологічну користь, відповідають потребам громади та сприяють її соціальному розвитку на 2019 рік додалися нові пункти, а саме: Догляд, обслуговування, соціально-медичний патронаж осіб похилого віку, інвалідів, дітей-сиріт, та тимчасово непрацездатних осіб;

 

Екологічний захист навколишнього середовища, а саме: роботи пов’язані з ремонтом водопостачання на території населених пунктів, з благоустроєм криниць, укріплення дамб, мостових споруд, прибирання та збір вторинної сировини ( макулатура, поліетилен, поліетиленові пляшки, відходи пінопласту ) на території населених пунктів; Надання допомоги учасникам АТО, сім’ям загиблих учасників АТО та людям з інвалідністю.