16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
Про державну підтримку тваринництва

   Повідомляємо, що постановою Кабінету Мiнicтpiв України від 20.05.2020 №395 зaтвepджені змiни до постанови Кабінету Мiнicтpiв України від 07.02.2018 №107 (додається).

Частиною 7 Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції, затвердженого постановою Кабінету Мiнicrpiв України від 07.02.2018 №107 (зi змінами) (далі - Порядок) передбачена спеціальна бюджетна дотація за наявності бджолосім'ї (далі - дотація за бджолосім'ї).

  Порядком визначено, що органи місцевого самоврядування здійснюють приймання i реєстрацію первинних документів від фізичних oci6 та суб'єктів господарювання, які є власниками бджолосімей, та до 10 жовтня складають відомість фізичних oci6 та суб'єктів господарювання, які є власниками бджолосімей і мають право на отримання дотації за бджолосім'ї та подають її Департаменту розвитку економіки та сільського господарства Облдержадміністрації.

 

  Форма відомості фізичних oci6 та суб'єктів господарювання, які є  власниками бджолосімей i мають право на отримання дотації за бджолосім'ї, буде надіслана після затвердження її Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

 

  Разом з тим повідомляємо, що у Порядку відсутній напрям - спеціальна бюджетна дотація за вирощування молодняка великої рогатої худоби, тому у органів місцевого самоврядування відсутні юридичні підстави для приймання документів для отримання вищезгаданої дотації від фізичних ociб.

Додаток на 16 аркушах. (постанова 107 зміни.doc)