16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
Обмеження відповідно до «жовтої» карантинної зони

Відсьогодні в Україні діятимуть обмеження відповідно до «жовтої» карантинної зони. Таке рішення ухвалила Державна комісія з техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій. Відбулись позачергові засідання Чернігівської обласної комісії ТЕБ та НС та комісії Новгород-Сіверської міської ради. Прийняті відповідні рішення.

Що зміниться?

КОНЦЕРТИ

Заборонено проводити масові заходи за участю понад однієї особи на 4 кв. метри площі території або наповненістю залів понад дві третини місць у кожному окремому залі;

КАФЕ

Не більше 4 осіб за столиком в закладі громадського харчування, а відстань між столами – мінімум 1,5 метри;

ЗАНЯТТЯ СПОРТОМ

Спортивні зали та фітнес-центри працюватимуть лише у разі обмеження кількості відвідувачів з розрахунку одна особа на 10 кв. метрів площі тощо.

У жовтій зоні слід обов'язково носити маски у приміщеннях, дотримуватися фізичної дистанції у 1,5 м.

Цей карантин відрізнятиметься тим, що Уряд дозволив ряд послаблень для людей, які отримали одну чи дві дози щеплення від коронавірусу.

Обмеження жовтого рівня епіднебезпеки не будуть застосовуватися, якщо всі учасники (відвідувачі) та щонайменше 80% організаторів масових заходів, працівників кафе та ресторанів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів матимуть хоча б одне щеплення або чинний (72 год) результат ПЛР- чи експрес-тестування.