16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
Засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій

Сьогодні відбулось позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Новгород-Сіверської міської ради

Основні питання, які обговорювалися:

  • Погіршення санепідситуації через спалахи гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь.
  • Заходи щодо запобігання розповсюдженню коронавірусної інфекції на території Новгород-Сіверської міської територіальної громади.
  • Заходи по знешкодженню вибухонебезпечних предметів.

За тією інформацією, що надали працівники Держпродспоживслужби, в Україні реєструються спалахи гострих кишкових інфекцій. На засіданні комісії вирішили: розробити та затвердити графіки комісійних перевірок закладів освіти, дитячих садків і забезпечити контроль за якістю питної води, яку споживає населення територіальної громади. Поліцейські будуть постійно проводити перевірки щодо недопущення стихійної торгівлі продовольчими товарами.

Ще одне питання, яке обговорювалося на засіданні: протидія кононавірусу.

Експерти прогнозують черговий локдаун на кінець осені: причиною може стати сплеск захворюваності на Covid-19. Відтак Уряду доведеться запровадити карантин, в тому числі й через поширення більш заразного штаму «Дельта». Стан вакцинації населення Новгород-Сіверської територіальної громади свідчить про те, що значна частина не бажає вакцинуватися, що може стати причиною нового спалаху захворюваності.

Буде проводитися роз’яснювальна робота серед населення щодо вакцинації і надаватися інформація про місця розташування пунктів щеплення в нашій громаді.

Комісія затвердила перелік місць знешкодження вибухонебезпечних предметів на території Новгород-Сіверської міської територіальної громади.