16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
Розпочав роботу ресурсний центр «Тримай баланс»

У Новгород-Сіверській громаді реалізували проєкт для жінок у рамках програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» DOBRE

Сьогодні розпочав свою роботу ресурсний центр «Тримай баланс». 

Для кого він?

  • Працівниць сфери освіти.
  • Тимчасово безробітних жінок.
  • Дружин учасників АТО.

Які заходи будуть проводити в ресурсному центрі?

  • Спортивно-тренувальні.
  • Майстер-класи.
  • Психологічні тренінги і консультації.

Сьогодні відбулося перше заняття для 16 жінок-освітян. Проводила його Марія Максименко (одна з розробниць проєкту). Майстриня Ольга Луговська вчила виготовляти квіти зі стрічок (техніка канзаші). Психологиня Тетяна Могильна провела тренінг «Не давайте шуму чужих думок заплутати власний внутрішній голос» або «Внутрішня мотивація як рушійна сила».

Центр облаштували у приміщенні Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників», вул. Миколаївська, 23.

З чого все починалося?

Сучасні жінки досить вразливі, у динамічному вирії життя вони забувають про себе. Через психо-емоційне виснаження виникають конфлікти, непорозуміння з рідними. Жінки позбавлені психологічного супроводу, їм потрібне спілкування, щоб поділитися своїми проблемами, отримати досвід, інформацію для саморозвитку та самореалізації.

Ідея проєкту об’єднала 9 випускниць Академії Жіночого Лідерства Новгород-Сіверської громади. (навчали експерти Програми DOBRE). Створили робочу групу, зробили ремонт у двох кімнатах і закупили необхідні меблі, обладнання, підготували виставки робіт майстрів, розпочали заняття для жінок громади.

Проєкт реалізовано в рамках Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (#DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).