16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
Новгород-Сіверський міський голова провела робочу нараду

Робочий тиждень Новгород-Сіверський міський голова Людмила Ткаченко розпочала з ранкової наради з начальниками відділів, управлінь та структурних підрозділів міської ради. «Кількість жителів громади, що захворіли на коронавірус COVID-19, збільшується. Тому відсьогодні міська рада не приймає відвідувачів. Працюємо з громадянами тільки в телефонному режимі, доки у нас червона зона», – сказала Людмила Миколаївна.
МЕДИЦИНА
В громаді на сьогоднішній день щеплено 150 осіб. Амбулаторно лікується від коронавірусу 105 жителів. Виїзди сімейних лікарів по селах призупинені через збільшення хворих та посилення карантину. Про це на нараді сказала головний лікар КНП «Новгород-Сіверський міський Центр ПМСД» Оксана Черненко.
ОСВІТА
Цьогоріч у нас атестується 36 педагогів. Засідання атестаційної комісії проходитимуть в онлайн-режимі. 10 квітня розпочнеться пробне ЗНО. Наразі для тестування все підготовлено, в ньому візьмуть участь 75 старшокласників.
КУЛЬТУРА
Працівники міського будинку культури працюють над музичною та театральною складовою. Також заплановане придбання обладнання для настольного тенісу, інших настольних ігор. Їх облаштують у фойє будинку культури. Зараз у зв'язку з карантином, всі заклади культури, в тому числі й бібліотеки, є закритими для відвідувачів.
СОЦІАЛЬНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ
Приміщення стаціонарного відділення територіального центру обслуговування одиноких та непрацездатних громадян десятиліттями не ремонтувалося, зараз виявилося, що одна з будівель потребує капітального ремонту.
ЖКГ
На найближче засідання сесії готуються зміни до Програми «Приміський автобус», планується запустити ще один соціальний рейс «Новгород-Сіверський–Будо-Вороб’ївська», попередньо існує домовленість, що автобус буде їздити двічі на тиждень. В громаді триває інтенсивна підготовка до весняної толоки, що запланована на 17 квітня.
ЗЕМЕЛЬНІ ПИТАННЯ
По багатьох селах громади застаріла нормативно-грошова оцінка землі (68 населених пунктів). Її приблизна вартість по кожному населеному пункту – 10 тисяч гривень. Зараз спеціалісти земельного відділу займаються цим питанням. 
«Ось таку «спадщину» нам залишила колишня влада району. Тепер замість того, аби займатися вирішенням життєво необхідних для людей питань, нам доводиться за когось цю роботу виконувати. І це не тільки земельні питання, така ж картина й по інших сферах», – зауважила Людмила Ткаченко.