16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
Сьогодні згадують наказного гетьмана України, полковника Івана Богуна

  Непересічна особистість, національний герой та козацький лицар. Сьогодні згадують наказного гетьмана України, полковника Івана Богуна. 17 лютого минає 357 років з дня його страти.

  Неподалік Новгорода-Сіверського на пагорбі біля пам’ятного знака відбувся мітинг-реквієм за участю керівництва Новгород-Сіверської міської територіальної громади, району, молоді, громадськості.

«Мужність, мудрість та безмежна любов до України – це все про Івана Богуна. Господь щедро наділив цю людину талантом військового стратега. Справжній син своєї Батьківщини, який воював до останнього подиху за її свободу та незалежність. Я б дуже хотіла, аби він був дороговказом для сучасної юні», – сказала, відкриваючи мітинг Новгород-Сіверський міський голова Людмила Ткаченко.

  Отаман окремого козацького полку ім. Івана Богуна, козацький полковник Павло Богун подарував школярам портрети Івана Богуна. За загиблим героєм відслужили панахиду. Відбулась церемонія покладання квітів до пам’ятних знаків Івану Богуну на пагорбі неподалік селища Чернецьке та у міському парку.

«Пошли нам, Боже, вірних Богунів

  Козацької душі, снаги і вроди…» лунає сьогодні понад Десною.