16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57

Грантові програми для бізнесу від служби зайнятості

Вже 304 мешканця області для започаткування або розвитку бізнесу скористалися програмою «Власна справа» урядового проєкту єРобота та 10 - програмою «Грант для ветеранів та членів їхніх сімей».

Загальна сума грантових коштів склала 72 млн грн. Схвалені бізнес-проєкти передбачають створення в області близько 700 нових робочих місць у різних сферах діяльності, а це і швейні цехи, СТО, салони краси, заклади торгівлі та харчування, спеціалізовані освітні, медичні та розважальні студії, фермерські господарства, послуги у сфері зеленого туризму, ландшафтного дизайну, клінінгові, будівельні, ремонтні послуги тощо.

 

Зокрема у поточному році за програмою «Власна справа» прийнято 44 позитивних рішення. Серед цікавих бізнес-проєктів - надання послуг із внесення засобів захисту рослин за допомогою агродронів, центр дитячого розвитку, адвокатське бюро, рекламна агенція, ветеринарна лікарня, танцювальний центр тощо. Це додатково 96 нових робочих місць, на створення яких державою виділено 10,6 млн грн.

 

Також схвалено 5 бізнес-ідей за програмою «Грант для ветеранів та членів їхніх сімей». Для їх реалізації державою виділено 2,0 млн грн.  Так, в області цьогоріч планується розширення виробництва з очистки води, відкриття кав’ярні, чайної,  автомайстерні по діагностиці та ремонту електронних систем легкових автомобілів, студії лазерної епіляції. На старті створення 9 нових робочих місць. Та це не межа. Сподіваємось, що бізнес розвиватиметься та потребуватиме нових працівників.

 

Нагадаємо:  

Служба зайнятості супроводжує 2 грантові програми урядового проєкту єРобота.

За програмою «Власна справа», яка діє з липня 2022 року, можна отримати мікрогрант у розмірі від 50 до 250 тис. грн. Ще одна програма «Грант для ветеранів» стартувала у квітні 2023 р. та за якою учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни можуть отримати гранти на бізнес до 1 млн грн, а члени їх сімей – до 500 тис. грн. Обов’язковою умовою для грантоотримувачів є створення нових робочих місць (від 1-го до 4-х) в залежності від суми фінансової підтримки. Повернення коштів відбувається за рахунок фактичної сплати встановлених чинним законодавством податків та зборів за працевлаштованих осіб.

 

Заяву та бізнес-план учасники програм подають через портал Дія https://is.gd/KT7RoW  У разі позитивної оцінки експертами «Ощадбанку» ділової репутації заявника, потрібно пройти  онлайн співбесіду з фахівцями обласного центру зайнятості та дочекатися остаточного рішення Державного центру зайнятості.