16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
Новгород-Сіверський відзначив 21-у річницю Конституції України.

В історії нашої держави є свята, які мають велике значення для України. Серед них є події загальнонаціонального масштабу, до яких український народ йшов кілька століть, відвойовуючи свою свободу і незалежність. Сьогодні весь український народ відзначає День Конституції, день основного Закону України.

З цієї нагоди у місті відбулись урочистості та святковий концерт, а до пам’ятників видатним діячам українського державотворення та до пам’ятного знака учасникам антитерористичної операції на Сході України було покладено квіти.

Жителі міста та його гості зібрались у міському парку щоби разом відзначити одне з головних державних свят. Під час проведення урочистостей хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять усіх, хто віддав життя за Україну, за її волю і незалежність. Вітаючи зі святом всіх присутніх міський голова Олег Бондаренко зазначив: "Конституція України становить значну соціальну цінність для людини, держави та суспільства в цілому. 28 червня 1996 року Верховною Радою України від імені народу прийнято Конституцію України, яку можна визначити як основний Закон України, який закріплює державний устрій, засади конституційного ладу, основи правового статусу людини і громадянина, територіальний устрій, основи організації і функціонування органів державної влади і місцевого самоврядування."

Після урочистої частини аматори сцени подарували присутніч чудовий святковий концерт.