16000, Україна, Чернігівська обл. м.Новгород-Сіверський, вул. Захисників України, 2
Тел. (04658)3-14-57
Нетлінне "Слово..."

17 червня 2017 року у місті в черговий раз відбулось літературно- мистецьке свято ”Нетлінне ”Слово…” На свято до древнього Новгорода-Сіверського завітало багато поважних гостей. Серед офіційних гостей - заступник голови, керівник апарату обласної державної адміністрації Наталія Романова, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, члени постіної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури та (ДОКЛАДНІШЕ) інформаційної сфери на чолі з Сергієм Журманом, відомий письменник, дослідник "Слова о полку Ігоревім" Юрій Сбітнєв, директор департаменту культури і туризму, національностей та релігій обласної державної адміністрації- Олександр Левочко, мер міста Шостки - Микола Нога, керівництво міста та району.

Розпочалось свято з покладання квітів до Пам’ятника жертвам фашизму, які загинули під час окупації та військовополоненим, розстріляним у концтаборі протягом 1941-1943рр, що біля стіни Спасо-Преображенського монастиря. Біля входу на територію Спасо-Преображенського монастиря почесних гостей зустрів отець Агапіт та запросив відвідати Спасо-Преображенський собор. Біля Північної вежі відбулось театралізоване дійство, підготоване артистами обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, після чого делегація піднялась на Північну вежу, з якої відкриваються чудові краєвиди. Гості завітали до музею-заповідника ˮСлово о полку Ігоревімˮ, де відвідали тематичну фотовиставку по ˮСлову о полку Ігоревімˮ, оглянули інші експозиції музею.

У міському парку відбулось урочисте відкриття свята на якому зі словами привітання до присутніх звернулись: заступник голови, керівник апарату обласної державної адміністрації Наталія Романова, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, міський голова Олег Бондаренко та гості свята. В рамках проведення свята відбулась виставка декоративно- прикладного мистецтва місцевих майстрів та майстрів з Чернігова, а майстри мистецтв обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм подарували присутнім на святі чудовий святковий концерт. Завітав до міста та приємно порадував дітлахів міста Чернігіський обласний театр ляльок ім. О.Довженка.

ФОТО